BabyBabyen svetter - er det normalt?

Babyen svetter – er det normalt?

Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 36585
Nyfødte og små babyer har mangelfull temperaturregulering. Men kan de svette? En mor ønsker råd, fordi hennes 11 måneder gamle sønn svetter både på dag- og nattestid.

Spørsmål:
Gutten vår på 11 måneder svetter veldig på natta, og på dagen når han leker. Hele lakenet under hodet og nakken hans er vått. Vi må skifte på ham flere ganger på natta. Er det normalt? Det har vært sånn siden han ble født. Noen tips?

Svar:
Noen barn svetter mye i hodet, og kan bli helt våte i håret for eksempel når de drikker melk. Det er helt normalt.

Det at gutten din svetter så mye når han sover, kan jo skyldes at han har for mye klær på seg og/eller at det er for varmt på soverommet. Det kan godt være kjølig der han sover, og ha gjerne et vindu på gløtt.

Det er viktig at gutten din ikke blir avkjølt når han blir våt av svette. Det kan være lurt å ha klær og underlag i senga som absorberer fuktighet. For eksempel er en tynn ullbody bedre enn en bomullsbody. Dersom dere har noen form for plasttrekk på madrassen kan dette også være med på å gjøre det klamt og fuktig i senga.

Dersom sønnen din ellers vokser og trives, og har normal utvikling, vil jeg tro at svettingen hans kommer av at han er varmblodig.

Hilsen helsesykepleier Elin

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: