FødselSe de utrolige bildene fra fødsel utenfor sykehuset

Se de utrolige bildene fra fødsel utenfor sykehuset

Bildene brukes med tillatelse fra fotograf Emily Robinson
Av Janet Molde Hollund 3407 Sist oppdatert 28.05.13

Fotograf Emily Robinson skulle følge Amy Beth til sykehuset for å ta bilder av hennes andre fødsel. Men de nådde bare nesten fram i tide. Baby Sienna hadde det travelt.

Klokken 01.30 natt til 24. mai 2013 var Amy Beth var på vei til sykehuset for å føde sin andre datter. Med seg hadde hun ektemannen Joe, og fotograf Emily Robinson, som skulle forevige den store begivenheten. Foreldreparet er selv begge fotojournalister. 

Les mer: Erica fødte da hun var død
                Hadde 8-åringen med på fødsel
                Vent med å klippe navnelstrengen


Beth forventet derfor at fødselen ikke ville dra ut, og kjørte til sykehuset med en gang vannet gikk. Selv trodde hun det gjerne kunne ta mellom fire og fire og en halv time. Men det skulle gå mye fortere, forteller hun til tv-kanalen CNN.
– Da jeg lente meg inntil sykehusveggen utenfor inngangen, forsto jeg at jeg ikke ville rekke å komme inn på sykehuset. Jeg sa til min fantastiske jordmor at hodet var ute, sier Amy Beth.

Jordmoren kjente hodet, og skjønte også at de ikke ville komme lenger. Ektemannen fikk tak i en rullestol, men Amy Beth fikk ikke engang tid til å sette seg ned i den. Hun brukte rullestolen som støtte da lille Sienna kom til verden.

Utrolig opplevelse for fotografen
På sidelinjen sto fotograf Emily Robinson. Overveldet over alt som skjedde så fort, knipset hun hele tiden, og fikk noen fantastiske bilder av fødselen.
– Det var helt utrolig! Joe og jeg så på hverandre og smilte, nesten i sjokk. Det var så mye glede, det gikk så fort og var så nydelig, forteller Robinson til CNN.

Etter fødselen laget Emily Robinson et blogginnlegg med bildene fra fødselen, og det ble raskt mye delt på nettet. Flere tv-kanaler har de siste dagene snakket med de nybakte foreldrene, og til NBC forteller Amy Beth at hun aldri var engstelig.
– Kroppen gjør jobben, og jeg er veldig for naturlig fødsel. Jeg var ikke redd, men visste det hastet – og at det skjedde nå. Men jeg var i gode hender, sier den nybakte tobarnsmoren.

Se videoer av innslag fra NBC og CNN nederst i artikkelen.

Les mer: OMG! Jeg fødte nettopp i bilen
                Videoer av vannfødsler
                Uvanlige steder å føde

Fotografens blogg og bilder
Babyverden har vært i kontakt med fotograf Emily Robinson, og fått tillatelse til å bruke de utrolige bildene. Her er også hennes blogginnlegg:

«Amy Beth fortalte meg at fødselen gikk fort med parets første datter. Hun sa til meg at hun har høy smerteterskel. Med dette i bakhodet, tenkte jeg det ville være greit å møte henne hjemme hos dem, og følge dem til sykehuset.

Jeg var sikker på at det ikke ville bli en 24-timers fødsel. Hun skulle vente hjemme så lenge som mulig, og ta turen til sykehuset når tiden var inne.

Vel, vi ante ikke at det hele ville starte på veien. Da vi kom til sykehuset, var babyen klar til å komme til verden.

Hun fikk ikke panikk. Hun var utrolig. Og like rolig og samlet var jordmoren, som på mirakuløst vis ventet på oss utenfor sykehusdøra da vi kom fram.

Far hentet en rullestol, og det er første gang jeg har sett en mor bli trillet INN på sykehuset mens hun holdt sin nye baby. Vanligvis skjer det et par dager senere, og turen i rullestolen er på vei ut…


Baby Sienna er helt perfekt og aldeles nydelig. Storesøster fikk komme på besøk og hilse på sin nye lillesøster og gi henne et kyss. Det var den raskeste, mest utrolige, nydeligste og villeste fødselen jeg noen gang har hatt gleden av å dokumentere.

Boom! Her er hun!»

Gå inn på Emily Robinsons egen blogg

Les mer: Fødselens faser
                Flere fødselshistorier

TV-intervjuer med familien 27. mai 2013


Videoklippet er hentet fra CNNVisit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy


Videoen er hentet fra NBC News


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: