Fra 34 uker og 0 dager til 34 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2300 g
CRL: 30 cm
Full lengde: 41 cm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

Sist oppdatert: 31. mars 2009

Om barnet: Hvilken øyefarge får barnet?

I begynnelsen av denne uken er fosteret 32 uker gammelt. Nå flyter det ikke lenger, men hviler i livmoren.

Øynene åpnes når fosteret er våkent, og lukkes når det sover. Øyefargen er vanligvis blå uansett hva som blir den endelige fargen, fordi pigmenteringen ikke er ferdig ennå. Utvikling av øyefarge krever at øyet blir utsatt for lys.

Fingerneglene begynner nå å bli så lange at fosteret kan klore seg selv.

Til foreldrene: Fødselsforberedelse og hvile

34 uker gravidKanskje føles kroppen din periodevis tung nå. Noen føler seg ukomfortable med denne ”rare” og uvante kroppen. Andre er fortrolige med den, og viser magen stolt frem med trange klær og kjærlige klapp – de riktig strutter. Hvordan er det med deg? Du og kroppen din har gjort, og gjør fortsatt en flott jobb! Vær stolt av den.

Har dere pakket bag eller koffert som skal tas med når fødselen starter? Hvem skal passe eldre barn, eller mate katten?

Midt i alle tankene som svirrer i hodet og alt som skal gjøres klart er det fortsatt nødvendig å ta en timeout eller to. Sett av tid til å bare være dere to – snart blir det vanskeligere å få til. Sørg også for tid til deg selv – til noe som gjør deg godt. Om det er en tur til frisøren, en god spasertur, en kveld med venninnene eller kompisene, eller andre aktiviteter som kan gi påfyll.

Vær selektiv med hva du leser eller lytter til av andres fødselshistorier – prøv å finne de positive historiene, selv om de ikke er så spennende verken å lese eller fortelle.

Livmoren når gjennomsnittlig 15 cm over navlen nå.

Hva synes du om artikkelen?  
DEL