Fra 32 uker og 0 dager til 32 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full lengde: 38 cm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

Sist oppdatert: 31. mars 2009

Om barnet: Negler og lengre hår

I begynnelsen av denne uken er fosteret 30 uker gammelt. Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antall nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt!

Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanugohåret dekker mindre deler av kroppen, og øyebryn og øyevipper blir stadig lengre.

Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kaller fosterstilling.

Fosteret får stadig mer fett under huden. Nå er det i ferd med å få det litt lubne utseendet nyfødte har.

Til foreldrene: Hvem er babyen i magen?

32 uker gravidEn kommende statsminister, astronaut eller skal han/hun gå i mors eller fars fotspor i yrkesvalg? Det er både gøy og litt skummelt å tenke på hva fremtiden kan bringe. Livene deres vil bli helt annerledes når det vesle familiemedlemmet kommer til verden – hvordan tror dere at det blir? Snakk sammen om tankene og forventningene? Hvordan tror du kjæresten din blir som pappa? Hvordan ser han for seg deg som mamma?

Fødsel. Er det fortsatt et stort og skummelt ord, eller har dere vent dere til tanken? Kunnskap er ofte en god kilde til et mer avslappet forhold til noe ukjent. Les dere opp på emnet. Hvor og hvordan skal barnet fødes? Hvem skal være med på fødselen? Hva tenker dere om smertelindring? Fødestillinger? Har du/dere spesielle ønsker for fødselen, eller sykehusoppholdet, kan det være lurt å ta det opp med fødestedet på forhånd. Noen lager også ønskebrev/fødselsplan som de leverer til jordmor.

Delta gjerne på et svangerskapskurs. Det finnes mange ulike kurs, så velg det dere tror passer dere best. Partneren oppfordres til å bli med.

På min side på Babyverden har du tilgang til Fødselsboken. En 60 siders e-bok med alt du trenger å vite før fødselen.

Hva synes du om artikkelen?