Hjelp! Gutten vår biter!

 

En fortvilet mor lurer på hva hun skal gjøre når sønnen hennes stadig vekk biter. Helsesøster Elin svarer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
 
ADTECH.config.placements['d4_netboard'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d4_netboard_mobil', min: 0, max: 579 },{ id: 'bv_d4_netboard_tablet', min: 580, max: 1199 },{ id: 'bv_d4_netboard_desktop', min: 1200, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d4_netboard');

Hei!

Vi har ei jente på 4 år og en gutt på 13 måneder. Allerede fra cirka 7 måneders alder begynte han å bite. Han fikk tenner og hadde konstant behov for å tygge løs på det meste.

Nå har han åtte tenner og han biter stadig. Han biter oss i hjemmet hver dag. Han biter når han er sint, trøtt, frustrert eller på annen måte føler at vi gjør han urett (for eksempel kler på han, setter han i stolen før mat etc.). Han kan også bite søsteren i lek (litt som en hundevalp ville gjort det).

I begynnelsen "kjeftet" vi på han men ord som «Nei!» og «Fy!» og «Ikke bit!» Problemet er bare at han synes det er hysterisk morsomt å få tilsnakk. Derfor har vi forsøkt å ikke reagere i det hele tatt når han biter, men det gjør så innmari vondt, så det kan være vanskelig å forholde seg 100% i ro. Da ler han så han rister og biter en gang til.

Vi forsøker å gi han sutten i stedet for eller plassere han i lekegrinda. Ettersom han er vill som en apekatt, og klatrer i alt som finnes, trenger jeg den grinda for oppbevaring på daglig basis og synes det er synd dersom grinda blir en straff.

HJELP!
Hva skal vi gjøre!

Hilsen fortvila mamma og pappa

Les mer: Barns behov for oppmerksomhet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hei!

Mange foreldre blir fortvila når barnet deres biter. Biting kan være et uttrykk for irritasjon og kløe i forbindelse med tannframbrudd Det kan også være en måte å få oppmerksomhet på. Dette kan man ofte se før barnet har fått utviklet språket og kan gjøre seg forstått.

Det er viktig at dere som voksne gir barnet forståelsen av at det ikke er akseptabelt å bite. Samtidig trenger sønnen deres hjelp til å flytte oppmerksomheten over på noe mer positivt. Som foreldre er det viktig å være bevisst på å gi barnet positiv oppmerksomhet, og da anbefales det å gi minst mulig oppmerksomhet til den negative adferden - slik dere har forsøkt.

Ved å sørge for å hindre barnet i å bite, ved å avlede med andre ting, vil dere gradvis ta oppmerksomheten bort fra bitingen. Gutten deres vil da få mer oppmerksomhet for annen adferd. Ved å være konsekvent i forhold til dette, vil han mest sannsynlig slutte med bitingen. Som foreldre og voksne blir det lettere å gjøre noe med dette når man ser adferden i lys av barnets alder og manglende kommunikasjonsevne. Gutten deres er god og snill, men trenger bare litt korrigering og hjelp til å bli forstått.

Hilsen Elin

Har du et spørsmål til helsesøster Elin? Gå inn på forumet for å stille ditt spørsmål eller se flere spørsmål og svar.

Les mer: Grensesetting

Les mer: Oppdragelse

Les mer: Barnet ditt måned for månedOppdatert 14.01.2013
annonsebilag
 
ADTECH.config.placements['d5_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d5_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d5_annonsorinnhold');
 
ADTECH.config.placements['d6_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d6_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d6_annonsorinnhold');

Legg inn en kommentar
 
 
 
 
bokstaver igjen
Antall kommentarer: 2
Jeg bet også
Skrevet av Tonje 03.08.2012
Min mor har fortalt meg at jeg bet også da jeg var liten, men da en av lekekompisene bet tilbake skjønte jeg hvor vondt det var, og da sluttet jeg visst med en gang!
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold
;)
Skrevet av NiHet 03.08.2012
Mamma hadde samme problemet med lillesøsterern min, mamma bet bare tilbake sånn at hun fikk kjenne at det var vondt..(ps.det var ikke hardt).
Da sluttet hun med en gang.
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold


 

 

Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden