An

An

An

An er et unisex-navn.
Av Babyverden 245 Sist oppdatert 25.01.23
Navnet har ulike opphav. Blant annet i Norge og i Nederland (frisisk) har An vært en variant av Anna. Anna er et bibelsk navn. Anna var Marias mor. Historien står ikke i Bibelen, men i et som noen ganger blir trykt som del av Bibelen. På kinesisk kommer det fra et ord som betyr fred og rolig. An fra samme kinesiske ord har blitt tatt i bruk på vietnamesisk, men der er betydningen av ordet og navnet trygg.

Så populært er An:

196 jenter og 89 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet An i Norge og andre land:

I Norge har An gammel tradisjon som kortere form av Anna. Rundt midten av 1900-tallet var det særlig brukt i kombinasjonen An-Magritt og An Magritt, inspirert av en figur i Johan Falkbergets bøker. Nå er navnet mest vanlig blant personer med bakgrunn fra Vietnam.

Den 01.01.2022 var det 196 jenter/kvinner med An som første eller eneste fornavn, og 19 gutter/menn. I alt 11 het da An som etternavn. An var da på 991. plass for navn på jenter/kvinner i Norge. Det var 105 An Magritt, 5 An Magrit, 88 Ann Magritt og 26 Ann Magrit.

Derfor fungerer An godt nå:

Navnet An blir særlig brukt i familier med bakgrunn fra Vietnam og andre sørøst-asiatiske land. An kan også bli brukt med eldre norsk tradisjon. Navnet har den godt likte stemte konsonanten n.

Varianter av An:

Ana, Anh, Ann, Anna, Anne, Anni, Annie, Anny, Hanna, Hanne

Slik uttales An

ANN

Navn i samme sjanger som An

Alexzander, Anh, Ashti, Bao, Bich, Binh, Cam, Carita, Chau, Chi, Cong, Cuc, Cybele, Dat, Diep, Dieu, Duc, Dung, Duong, El, Giang, Hai, Hang, Hao, Hoa, Hong, Hue, Hung, Huong, Huu, Inanna, Khanh, Lan, Lanh, Liem, Lien, Lilith, Lillan, Linh, Phuong, Shams, Sin, Van, Xiao, Xin

Du kjenner An fra:

Sanger An Yu-jin

Guttevariant(er) av An:

Anius, Anneus, Annius, Annæus, Anæus

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: