Vala

Vala

Vala

Vala kan være et flott navn å velge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 265 Sist oppdatert 08.03.22
Vala er et islandsk jentenavn. Det har blitt til som kortform av navn med Val- først, blant annet islandske Valgerður. Det tilsvarer Valgerd. Valgerd er et nordisk navn fra middelalderen. Val betyr den falne i et slag, og -gerd finnes i mange navn og betyr gjerde og beskyttelse. Vala er også etternavn. Det kommer fra gårdsnavnet Vala i Nome i Telemark. Betydningen er rund høyde.

Så populært er Vala:

16 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Vala i Norge og andre land:

Vala har gammel tradisjon som kortform på Island. Der kom det første gang i bruk som offisielt fornavn på 1920-tallet. Den 01.01.2019 var det på Island 186 kvinner med Vala som første fornavn, og 294 som andre. I alt 480.

Til Norge har fornavnet Vala særlig kommet fra Island.

Den 01.01.2022 var det i Norge 17 jenter/kvinner med Vala som første eller eneste fornavn. Samtidig hadde 104 Vala som etternavn.

Derfor fungerer Vala godt nå:

Vala kan bli brukt med inspirasjon fra Island. Dessuten er det et kort og enkelt navn med bare stemte lyder. Det har den godt likte konsonanten l, og det ender på -a. Navnet har gammelt nordisk opphav.

Varianter av Vala:

Valgerd, Valgerda, Valgjerda, Valgjær, Valgjærd, Valgærd, Valgærda, Valjer, Valjerd, Valjær, Valjærd, Velgjerd

Slik uttales Vala

VAA-la

Navn i samme sjanger som Vala

Adalheidur, Alvina, Aurore, Bjartur, Ege, Eirikur, Elanur, Ferdinan, Gestur, Grimur, Gunnhildur, Gunnlaugur, Haraldur, Henk, Holmfridur, Ingolfur, Joni, Kristrun, Liona, Malie, Mildfrid, Nilo, Onur, Pauli, Rey, Saria, Sigridur, Sigur, Sigurjon, Thorkil, Thuridur, Trina, Unnur

Du kjenner Vala fra:

Sanger Vala Cupp, friidrettsutøver Vala Flosadóttir, skuespillere Vala Kristín Eiríksdóttir og Vala Hrafnkelsdottir Norén, forfatter Vâlâ Nureddin

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: