Sefanias er et navn fra Bibelen, der skrivemåten er Sefanja i Det norske bibelselskapets bibler i dag. Det er et hebraisk navn som betyr Jahve har gjemt (skjult). Jahve er navnet på Gud i Det gamle testamentet, og syns som ia og ja sist i navnet.

Så populært er Sefanias:

Bruk av navnet Sefanias i Norge og andre land:

Varianter av navnet har vært brukt i Norge siden 1700-tallet. På 1700- og 1800-tallet ble det brukt i eldre former med Z og ph, som blant annet Zephanias, hentet fra samtidens bibeloversettelser.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Sefanias og Sefanja som første eller eneste fornavn, og under 4 og minst 1 med formen Sephanias.

Derfor fungerer Sefanias godt nå:

Sefanias kan bli brukt som fornorsket form av skrivemåter i utlandet. Navnet har to vokaler inntil hverandre i ulike stavelser (ia). Dessuten ligner slutten av navnet, -ias, på mange godt likte navn som 2000-tallet, som Mathias og Tobias.

Varianter av Sefanias:

Sefanja, Sefanjas, Sephanias, Zefanias, Zephaniah, Zephanias

Slik uttales Sefanias

se-FAA-ni-as

Navn i samme sjanger som Sefanias

Abdiasis, Amanial, Amias, Andrias, Anitha, Apollonia, Arfan, Asefa, Cinthia, Danil, Estelita, Evangelia, Honoria, Ilias, Janick, Lenia, Manisha, Mekias, Milkias, Nasteho, Sakkeus, Sani, Steivor, Tefik, Tristen, Vania, Zacarias, Zackarias, Zekarias, Zenia, Zufan

Jentevariant(er) av Sefanias:

Estefania, Stefany

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelJethro
Neste artikkelSakkeus
DEL