Sephanias er er skrivemåte for Sefanias og Sefanja. Sefanja er skrivemåten av navnet i Det norske bibelselskapets bibler i dag. Det er et hebraisk navn som betyr Jahve har gjemt (skjult). Jahve er navnet på Gud i Det gamle testamentet, og syns som ia og ja sist i navnet.

Så populært er Sephanias:

Bruk av navnet Sephanias i Norge og andre land:

Varianter av navnet har vært brukt i Norge siden 1700-tallet. På 1700- og 1800-tallet ble det brukt i eldre former med Z og ph, som blant annet Zephanias, hentet fra samtidens bibeloversettelser.

Den 01.01.2022 var det under 4 og minst 1 gutt/mann med Sephanias som første eller eneste fornavn i Norge, og under 4 eller ingen Sefanias og Sefanja.

Derfor fungerer Sephanias godt nå:

Sephanias og Sefanias kan bli brukt som fornorskete former av skrivemåter i utlandet. Navnet har to vokaler inntil hverandre i ulike stavelser (ia). Dessuten ligner slutten av navnet, -ias, på mange godt likte navn som 2000-tallet, som Mathias og Tobias.

Varianter av Sephanias:

Sefanias, Sefanja, Sefanjas, Zefanias, Zephaniah, Zephanias

Slik uttales Sephanias

se-FAA-ni-as

Navn i samme sjanger som Sephanias

Betania, Chandra, Emani, Ephraim, Ephrem, Eshan, Giuseppina, Hanim, Jahan, Janita, Josep, Josephus, Lishan, Milani, Nurhan, Oraphan, Persephone, Phailin, Roshana, Shani, Shanza, Sopha, Stephane, Stephany, Thanita, Yanisa, Yonathan, Yoseph, Yusupha

Jentevariant(er) av Sephanias:

Stephania

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelYaqub
Neste artikkelNooa
DEL