Navnet Pippilotta er ett av navnene til figuren Pippi Langstrømpe. Pippilotta er satt sammen av to deler. Pippi er et barnespråksuttrykk for fugl, som en lydherming. Uttrykket er brukt blant annet på svensk. På svensk kan pippi også bety mani, som vi si å være overdrevet opptatt av noe. Fugl er mest aktuelt for dette navnet. Lotta er kortform av Charlotta. Det kommer fra Karl og har endingene -otta og -otte som betyr liten. Karl betyr fri mann (altså ikke fange eller slave) og har vært brukt i mange hundre år både i Skandinavia og i Tyskland. Lotta blir i Sverige også brukt om kvinner som er (har vært) med i den "lottarörelsen", som rekrutterer og lærer opp kvinner til forsvaret. Opphavet der er også jentenavnet Lotta.

Sist oppdatert: 12. august 2021

Så populært er Pippilotta:

Bruk av navnet Pippilotta i Norge og andre land:

Pippilotta er neppe i bruk som navn i Norge.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen med Pippilotta som første eller eneste fornavn i Norge.

I Sverige var det ved årsskiftet 2020/2021 i alt 13 jenter/kvinner med Pippilotta som første eller andre fornavn. Ingen av dem brukte det som tiltalenavn til daglig.

Derfor fungerer Pippilotta godt nå:

Pippilotta kan bli brukt med inspirasjon fra bøker og filmer om Pippi Langstrømpe. Siden det er i brukt som jentenavn i Sverige, vil det mest sannsynlig bli godkjent også i Norge.

Varianter av Pippilotta:

Charlotta, Charlotte, Lotta, Lotte, Pipilotti, Pippi

Slik uttales Pippilotta

pipi-LÅTT-a

Navn i samme sjanger som Pippilotta

Bodhil, Camillia, Eemil, Emiline, Evilin, Felipa, Fhillip, Giljar, Gilmar, Gretelill, Gunille, Gunnild, Hildar, Hildigunnur, Hildor, Hildrid, Hildun, Hillborg, Ilena, Ilmira, Inghill, Ingwill, Jonil, Lilie, Lillevi, Lillibeth, Maxmilliam, Meilin, Philippus, Phillipe, Pimpa

Du kjenner Pippilotta fra:

I Astrid Lindgrens fortelling om Pippi Langstrømpe heter Pippi på norsk fullt ut Pippilotta Viktualia Rullegardina Krusemynte Efraimsdatter Langstrømpe

Guttevariant(er) av Pippilotta:

Charles, Charlo, Karl

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelViktualia
Neste artikkelEfraim
DEL