Sakkeus er et opphavlig hebraisk navn i Bibelen. Det er enten blitt til fra Sakarias eller laget av et arameisk ord som betyr uskydig og ren. Arameisk var et språk brukt i Palestina på Jesu tid, og i slekt med hebraisk. Sakarias er et guttenavn fra Bibelen og fra språket hebraisk. Navnet betyr Jahve har husket. Jahve er navnet på Gud i Det gamle testamentet.

Så populært er Sakkeus:

Bruk av navnet Sakkeus i Norge og andre land:

Varianter av Sakkesus er brukt i Norge siden 1830-tallet, først blant annet som Zachæus, bygd på eldre skrivemåter i Bibelen. Skrivemåten Sakkeus begynte å komme litt i bruk fra sent på 1800-tallet.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Sakkeus som første eller eneste fornavn i Norge.

Derfor fungerer Sakkeus godt nå:

Sakkeus kan bli brukt med inspirasjon fra bibelhistorien, eller som en fornorsket variant av stavemåter i andre land. Guttenavn som ender på -us har vært godt likt siden sent på 1900-tallet, som Marius, Martinus, Markus og Magnus.

Varianter av Sakkeus:

Sackaios, Sackeus, Zacchaeus, Zaccheo, Zaccheus, Zacchèo, Zachee, Zacheusz, Zachiejus, Zachæus, Zachäus, Zachée, Zakkhej, Zaqueo, Zaqueu

Slik uttales Sakkeus

sa-KEE-us, på norsk

sa-KE-os, på flere språk i Europa

tsa-CHEE-os, på tysk, der ch står for en ach-uttale

Navn i samme sjanger som Sakkeus

Adisak, Adolphus, Andreu, Anikke, Benaja, Celius, Danckert, Dieu, Euan, Eunika, Euphrasie, Eurika, Eusebio, Gus, Hakki, Hrafnkell, Kebron, Kendra, Kesja, Kornilske, Leonardus, Leunora, Mateus, Mickel, Niklaus, Sakrina, Sefanias, Stinus, Tadeus, Wibekke, Younus

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSefanias
Neste artikkelFarman
DEL