Lindelin er kjent fra gamle folkeviser. Opphavet er ikke klart. Det kan være blitt til av lind som finnes i tyske navn (Linda, Belinda, Rosalinda) eller av det gamle norsk ordet linr, som i begge tilfeller betyr blant annet myk og mild, og tilsvarer også linn i nynorsk i dag. Dessuten kan det være knyttet til lindetre, til lin-tøy, eller til den kvinnelige figuren Lin (Hlin) i nordisk mytoglogi. At navnet har to deler med nesten samme lyder kan sannsynligvis komme av gjentagelse av det samme fordi det gir fin klang.

Sist oppdatert: 6. september 2021

Så populært er Lindelin:

Bruk av navnet Lindelin i Norge og andre land:

Lindelin er ikke kjent i bruk som fornavn på levende personer, ut over folkevisen der vi ikke vet om det står for navn på en virkelig person.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen med Lindelin som første eller enest fornavn.

Derfor fungerer Lindelin godt nå:

Lindelin kan bli brukt fordi det er kjent fra gamle norske folkeviser. Navnet har bare stemte lyder. Blant dem er de godt likte stemte konsonantene l og n, som begge fins to ganger i navnet. Noen kan også like rimet eller gjentagelsen som er i navnet.

Varianter av Lindelin:

Belinda, Hlin, Lin, Linda, Linn, Olinda, Rosalinda

Slik uttales Lindelin

LINN-de-liin

LINN-de-linn

Navn i samme sjanger som Lindelin

Adelstein, Alvrun, Amelina, Annebjørg, Arngrim, Arnvor, Bellest, Charin, Elide, Elind, Ermelina, Gørild, Havtor, Hella, Ingerda, Irlinn, Kanutta, Kina, Lisset, Marilin, Nanine, Nore, Olivar, Rain, Randine, Reinold, Sebjørn, Steinarr, Tengel, Ture, Vasilina, Verina

Du kjenner Lindelin fra:

Lindelin fra gamle folkeviser

Relaterte lister:

Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelUnna
Neste artikkelHerjus
DEL