Marlow

Marlow

Marlow

Skrivemåten Marlowe er mer brukt i England og USA nå, mens Marlow er mer brukt enn Marlowe i Norge foreløpig. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 164 Sist oppdatert 16.11.21
Marlow er et etternavn tatt i bruk som fornavn på engelsk. Etternavnet har to ulike opphav. Det kommer fra et stedsnavn i England. Delen Mar kommer fra et ord (mere) som betyr innsjø, og low kommer fra et ord (lafe) som betyr levninger. Det vil i praksis si myrområde etter at en innsjø har tørket ut. Etternavnet Marlow er også en variant av etternavnet og stedsnavnet Marley. Stedsnavnet finnes flere steder i England og har blitt til på flere måter. Første delen Mar- kommer fra tre ulike gammelengelske ord som betyr grense, hyggelig og mår (rovdyr). Delen -ley betyr åpen plass i skogen.

Så populært er Marlow:

14 personer har dette navnet.
I 2021 var Marlow på 682. plass i Topp 1000 guttenavn i England/Wales 2021.

Bruk av navnet Marlow i Norge og andre land:

Marlow, og Marlov, er kjent i Norge fra slutten av 1800-tallet til rundt midten av 1900-tallet, særlig i Telemark. Navnet kom litt i bruk på nytt fra rundt år 2000.

Navnet har dels blitt stoppet fordi navnelovene ikke har tillatt etternavn som fornavn, men blir nå godkjent fordi det har vært brukt som fornavn både i Norge og andre land.

Den 01.01.2021 var det 13 gutter/menn med Marlow som første eller eneste fornavn, og 4 Marlov. I alt 14 hadde samtidig Marlow som etternavn.

Derfor fungerer Marlow godt nå:

Marlow kan bli brukt fordi det har litt tradisjon, men også fordi det er kjent fra utlandet gjennom mediene. Navnet har lyder som er godt likt. Det har de tydelig stemte konsonantene m, r, l og v. Navn som begynner med Ma- har vært mye brukt siden sent på 1900-tallet, slik som Marius, Mathias, Magnus og Markus.

Varianter av Marlow:

Marley, Marlov, Marlowe

Slik uttales Marlow

MA-låo, på engelsk

MAAR-låvv på norsk

Navn i samme sjanger som Marlow

Alonso, Amadea, Carmelo, Catharine, Ciaran, Emmanuela, Finley, Harlow, Heloise, Kalmar, Lochlan, Loren, Lorina, Lowe, Lucifer, Maalfrid, Magritt, Mailiss, Maisen, Marcelie, Marcelle, Marly, Mattea, Merlyn, Ramlo, Reimar, Rowena, Thara, Vilmar

Du kjenner Marlow fra:

Musikkartist Marlow Digs, maler Marlow Moss

Relaterte lister:

Naturnavn
Navn inspirert av hav, elv og vann
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Topp 1000 guttenavn i England/Wales 2021

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: