Malm

Malm

Malm

Malm er et naturnavn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 37 Sist oppdatert 24.02.22
Fornavnet Malm er mest sannsynlig hentet fra det opphavlig svenske etternavnet Malm. Malm vil si berg/stein som inneholder mye metall. Slikt blir brukt til blant annet jern. Som etternavn har Malm i tillegg til det svenske også en norsk bakgrunn. Det kommer fra gården Malm i Sømna kommune på Helgeland. Der betyr Malm sand- og grus-slette.

Så populært er Malm:

Bruk av navnet Malm i Norge og andre land:

Malm er kjent som fornavn i Norge siden sent på 1800-tallet. I 1910-folketellingen er 2 menn ført opp med Malm som første fornavn, og 5 andre i 1920. I tillegg er det i begge tellingene noen med Malm som andre navn, som kan være andre fornavn eller et etternavn fra tidligere slektsledd som har blitt mellomnavn for dem (mellomnavn er navn av etternavnstype).

Den 01.01.2022 var det i Norge under 4 eller ingen gutter/menn med Malm som første eller eneste fornavn. I alt 338 hadde Malm som etternavn.

Derfor fungerer Malm godt nå:

Malm kan bli brukt fordi det er et ord med innhold fra naturen. Dessuten har navnet de godt likte stemte konsonantene m og l. Navnet vil mest sannsynlig bli godkjent som fornavn selv om det først og fremst er i bruk som etternavn. Det er fordi det har vært noe i bruk som fornavn tidligere.

Slik uttales Malm

MALM

Navn i samme sjanger som Malm

Amali, Armanda, Celma, Emmalinn, Friedemann, Kjellmar, Maddelen, Madts, Magrit, Maichel, Mailill, Majvor, Malise, Mamma, Manita, Marcellinus, Margodt, Marilin, Marn, Marthinus, Marylinn, Matheas, Matthis, Maybrit, Mayvor, Nelma, Otman, Rodmar, Rosmarie

Du kjenner Malm fra:

Forfatter Andreas Malm

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: