Lenni

Lenni

Lenni

Lenni er et unisex-navn som kan passe fint inn i trender nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 211 Sist oppdatert 04.01.22
Lenni blir brukt for begge kjønn i flere land. Som guttenavn er Lenni, oftest som Lennie og Lenny, opphavlig engelsk kjæleform av Leonard. Leonard er et tysk navn, litt forenklet fra Leonhard. Første delen Leon har opphav i gresk for løve, og hard betyr hard også på tysk. Som jentenavn er Lenni, ofte som Lennie og Lenny, opphavlig kjæleform av Helene og Leonarda. Helene er opphavlig gresk og betyr strålende og skinnende. Leonarda er jenteform av Leonard.

Så populært er Lenni:

9 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Lenni i Norge og andre land:

Lenni er lite brukt for gutter i Norge, men har vært litt i bruk siden sent på 1900-tallet. Som jentenavn har Lenni, Lennie og Lenny vært brukt for noen få siden rundt år 1900, men mer som kjælenavn.

Ved inngangen til 2021 var det 8 gutter/menn med Lenni som første eller eneste fornavn, og under 4 eller ingen jenter/kvinner. Ellers var Lennie og Lenny på samme tid i bruk for jenter/kvinner i Norge, og Lenny også for gutter/menn.

Derfor fungerer Lenni godt nå:

Som guttenavn passer Lenni bra nå. Det er kort og har de populære stemte konsonantene l og n. Navn som ender med i-uttale sist i navnet har også kommet mer i bruk ut over 2000-tallet. Lenni kan i tillegg bli brukt for jenter fordi det er blant jentenavn som ble brukt rundt år 1900. Mange navn fra den tiden kommer tilbake nå ut over 2000-tallet, slik som Hennie og Nellie.

Varianter av Lenni:

Len, Lenard, Lenert, Lennard, Lennert, Lennie, Lenny, Leo, Leoh, Leon, Leonard, Leonhard

Slik uttales Lenni

LENN-i

Navn i samme sjanger som Lenni

Adelinn, Aiken, Aira, Alton, Angeles, Bark, Beverley, Cam, Charon, Cristofer, Dee, Domenic, Eilidh, Ender, Erkki, Fanney, Franca, Gerta, Haylee, Ideal, Irian, Janneth, Jodie, Johild, Joleif, Karly, Kenzo, Kirian, Lauryna, Link, Loki, Maichel, Marzie, Merly, Ymir

Du kjenner Lenni fra:

Sanger Lenni-Kim, forfattere Lenni Brenner og Lenni B. Benson, sanger og låtskriver Lenni Jabour, musikkartist Lenni Sesar, skuespiller Lenni Uitto

Jentevariant(er) av Lenni:

Lena, Leni, Lennie, Lenny, Leny

Relaterte lister:

Klassiske navn
Naturnavn
Navn fra dyreriket
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: