Hjørtur

Hjørtur er et naturnavn.
Av Babyverden 179 Sist oppdatert 02.03.23
Hjörtur er et islandsk navn kjent fra middelalderen. Det er laget av ordet for dyret hjort.

Så populært er Hjørtur:

5 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Hjørtur i Norge og andre land:

Hjørtur har kommet til Norge med innvandring fra Island.

I Norge var det den 01.01.2023 5 gutter/menn med Hjørtur som første eller eneste fornavn, sannsynligvis alle med islandsk bakgrunn. For Hjort var det under 4 eller ingen fornavn, og 192 etternavn. Etternavn kan normalt ikke kan gis som fornavn i Norge, og derfor er neppe Hjort i bruk som fornavn her.

På Island var det den 01.01.2023 i alt 637 med Hjörtur som fornavn, av dem 525 første fornavn og 112 andre. Blant fødte på Island i 2021 var Hjörtur på delt 45. plass for gutter.

I Sverige var det den 31.12.2022 i alt 8 gutter/menn med Hjörtur som fornavn, av dem 5 som første fornavn. For Hjort som fornavn var det samtidig i Sverige 21 jenter/kvinner og 19 gutter/menn.

I Danmark var det den 01.01.2023 1 gutt/mann med Hjørtur som første eller eneste fornavn og 1 gutt/mann som het Hjort.

Derfor fungerer Hjørtur godt nå:

Hjørtur blir sannsynligvis helst brukt med bakgrunn fra Island. Navn ord i naturen er godt likt, blant annet ord for dyr. Siden navnet i formen Hjort er noe i bruk som fornavn for begge kjønn i Sverige, og for 1 gutt/mann i Danmark, vil også dette kunne bli godkjent i Norge for begge kjønn.

Varianter av Hjørtur:

Hjort

Slik uttales Hjørtur

HJØRT-ur, H-en blir uttalt. J-en er ustemt, som vil si at stemmebåndene ikke vibrerer. Da kan det høres ut som en suselyd.

Navn i samme sjanger som Hjørtur

Arney, Audur, Bethine, Birta, Dørte, Edla, Eythor, Frei, Gjøri, Haukur, Hjørdun, Hjørn, Hørdur, Ingolfur, Jarbjørg, Jorån, Kolbrun, Kørner, Leifur, Linbjørg, Oddmunn, Oddur, Olafur, Olfrid, Otte, Røgnvaldur, Sigurdur, Sæmundur, Thuridur, Unnur, Vilhjalmur, Zackarias, Åsveig, Ægir

Du kjenner Hjørtur fra:

Skuespiller Hjörtur Jóhann Jónsson, fotballspillere Hjörtur Hermannsson, Hjörtur Logi Valgarðsson og Hjörtur Júlíus Hjartarson, musiker Hjörtur Howser, komponist Hjörtur Ingvi Jóhannsson, svømmer Hjörtur Már Reynisson, musikkartist Hjörtur Traustason

Jentevariant(er) av Hjørtur:

Hjort

Relaterte lister:

Navn fra dyreriket
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: