Hjørdun er laget av Hjør- og -unn, som er deler fra gamle nordiske navn. Hjørd- er hentet fra navn med Hjør- først, som Hjørdis, der Hjør- betyr sverd. Delen -unn fins i mange navn og betyr elsket og kjær. D-en kan være inspirert fra d-en i Hjørdis eller unn-navn som Reidun(n).

Sist oppdatert: 22. april 2021

Så populært er Hjørdun:

Bruk av navnet Hjørdun i Norge og andre land:

Hjørdun kom i bruk tidlig på 1900-tallet, og er foreløpig brukt fram til 1960-årene. Det har særlig blitt brukt i Troms. I 1910-folketellingen var det 1 Hjørdun. I 1920 var det minst 3 Hjørdun (med den samme som i 1910) og 2 Jørdun.

Våren 2021 var det 3 Hjørdun i Norge. (Statistisk sentralbyrå oppgir bare frekvenser fra 4 og over, så derfor står det 0 i oversikten).

Derfor fungerer Hjørdun godt nå:

Dersom Hjørdun blir brukt på 2000-tallet, er det fordi det vært lite brukt i mange tiår, og det kan passe ta det fram igjen. Hjørdun har deler fra nordiske navn fra middelalderen, og minner på dem måten om gammel norsk navnetradisjon.

Varianter av Hjørdun:

Jørdun

Slik uttales Hjørdun

JØRR-dun

JØRD-un, der RD blir uttalt som en lyd på deler av Østlandet, i Trøndelag og Nord-Norge

Navn i samme sjanger som Hjørdun

Aasbjørg, Asgerdur, Audbjørn, Audunn, Bernardus, Bjørgny, Bjørnvald, Cleo, Elbjørn, Gerdur, Gjøril, Hjørn, Hjørtur, Hørdur, Ingbjørn, Jarbjørg, Jarnhild, Jørdis, Jørunn, Leonardus, Lidunn, Linbjørg, Rikhardur, Sigurbjørg, Sønke, Thorgerdur, Unnveig, Valgerdur, Webjørn, Øli, Åvald

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHårek
Neste artikkelHølje
DEL