Hjarrand kom i bruk i middelalderen i Skandinavia. Det har igjen bakgrunn i tyske eller engelske navn satt sammen av to deler som betyr hær og skjold (rand). Hjarrand er i bruk som etternavn. Det er mest trolig hentet fra fornavnet.

Sist oppdatert: 16. november 2021

Så populært er Hjarrand:

Bruk av navnet Hjarrand i Norge og andre land:

Navnet Hjarrand var litt brukt på 1300-tallet, og har kommet litt i bruk igjen på 1900-tallet fordi en har hentet fram navneformer som ble brukt i Norge i middelalderen. Gjennom hundreårene har mange dialektvariatner vært i bruk, og flere av dem har også vært gitt til barn på 1900-tallet og senere, blant andre Jarand og Jaran.

Den 01.01.2021 var det i Norge under 4 og minst 1 med Hjarrand som første eller eneste fornavn, og 5 Hjarand. Det var samtidig 5 med Hjarrand som etternavn.

Derfor fungerer Hjarrand godt nå:

Hjarrand kan bli brukt fordi det har nordisk opphav og tradisjon.

Varianter av Hjarrand:

Hjarand, Jaran, Jarand, Kierand, Kiæran, Kiærand, Kjeran, Kjerand, Kjæran, Kjærand, Thiæran, Tiæran, Tjarand, Tjeran, Tjerand, Tjæran, Tjærand

Slik uttales Hjarrand

JARR-an

Navn i samme sjanger som Hjarrand

Bjarke, Bjarney, Bjarnulf, Bjarthe, Bjartur, Brynjard, Dagbjartur, Eljar, Giljar, Gørild, Helje, Hjalte, Hjalti, Hjarle, Hyacinth, Jarbjørg, Jard, Jardtrud, Jarlaug, Jarlfrid, Jarluf, Jarly, Jarnar, Jarne, Jarnfrid, Jartru, Jartrud, Neri, Ragnhilda, Ros, Tjark, Usmund, Vilhjalmur, Viljard, Wiljar, Yrjar

Du kjenner Hjarrand fra:

Tennisspiller Lars Hjarrand

Relaterte lister:

Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMarlow
Neste artikkelGregorius
DEL