Willard er et tysk navn. Det er enklere form av Willehard, som er satt sammen av Will som betyr vilje, og hard som betyr hard, fast og sterk. Willard er også etternavn. Det kommer av at fornavn ofte ble brukt som etternavn for etterkommere i Europa sør for Skandinavia for noen hundre år siden.

Sist oppdatert: 16. november 2021

Så populært er Willard:

Bruk av navnet Willard i Norge og andre land:

Willard ble mest brukt på 1920-tallet.

Willard ble forbudt som fornavn med navneloven i 1923 fordi det er etternavn. Det er igjen tillatt på 2000-tallet fordi det har vært i bruk som fornavn i Norge og andre land.

Den 01.01.2021 var det 4 gutter/menn med Willard som første eller eneste fornavn. I alt 58 hadde samtidig Willard som etternavn.

Derfor fungerer Willard godt nå:

Wilard kan bli brukt fordi det har tradisjon. Navn som ender på -ard har kommet litt i bruk ut over 2000-tallet, som Edvard og Leonard.

Varianter av Willard:

Wilhart, Willehard, Willert

Slik uttales Willard

VILL-art, på tysk

VILL-ard, på norsk, der rd ofte blir uttalt som én lyd, som i «verden» i Trøndelag og i deler av Nord-Norge

WILL-ard/WILL-ørd på engelsk

Navn i samme sjanger som Willard

Alland, Anabella, Angella, Cecille, Chamilla, Christella, Cilla, Danella, Ellah, Ellaine, Fhillip, Hillary, Hille, Illona, Ingwill, Joella, Lilliane, Lillith, Maximilliam, Mikaella, Millea, Novella, Pamella, Rafaella, Rossella, Sheilla, Tillie, Wallace, Wilber, Willfred, Wilson, Wilton

Du kjenner Willard fra:

Forfatter Willard Price, filosof Willard Van Orman Quine, radio- og tv-personlighet Willard Scott, skuespillere WIll Smith (Willard Carroll Smith Jr.) og Fred Willard, fotballspiller Willard Katsande, skulptør Willard Wigan, bokser Willard Bean, kunstner Willard F. Clark

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelWalther
Neste artikkelSohan
DEL