Coco

Coco

Coco

Coco passer inn i trender nå fordi det er kort og slutter på o.
Av Babyverden 423 Sist oppdatert 04.07.22
Coco har blitt til som fransk kjæleform for både jenter og gutter. Det blir brukt i betydningen kjære, og det er omformet fra noen fornavn. Fra fornavn er det laget av deler av navnet som er gjentatt to ganger, og som kan være lyder fra to ulike steder i navnet. Coco har kommer fra blant annet navn som guttenavnet Claude (uttalt KLÅD), der vi ser k- og å-lydene ikke står inntil hverandre i det opprinnelige navnet. Slike navn finnes det flere av fra fransk og andre språk, blant annet Lolo, Nana, Kiki og Mimi, og Lollo, Nanna, Mimmi og Kikki. Coco er også etternavn med flere opphav. På italiensk kommer det fra yrkesbetegnelse for kokker, en som selger kokt mat, eller en som driver serveringssted.

Så populært er Coco:

4 jenter og 0 gutter har dette navnet.
I 2021 var Coco på 567. plass i Topp 1000 jentenavn i England/Wales 2021.

Bruk av navnet Coco i Norge og andre land:

Coco har trolig ikke vært brukt som offisielt fornavn i Norge foreløpig.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen med Coco som første eller eneste fornavn. I alt 13 het på samme tid Coco som etternavn.

I USA har Coco ikke vært blant det tusen vanligste navnene verken for jenter eller gutter på 1900- og 2000-tallet foreløpig.

I Sverige var det ved inngangen til 2022 94 jenter/kvinner og 11 gutter/menn med navnet. Disse kvinnene er født i andre halvdelen av 1900-tallet og senere.

I Danmark var det på samme tid 135 kvinner med navnet, av dem de fleste født siden tidlig på 1990-tallet.

Derfor fungerer Coco godt nå:

Coco kan bli brukt med inspirasjon fra Frankrike eller fra bruk i andre land, eller fra figuren Mamá Coco i Disney-filmen «Coco» fra 2017. Coco vil normalt bli godkjent for begge kjønn i Norge selv om det bare er i bruk som etternavn her. Grunnen er bruken for begge kjønn blant annet i Sverige i Danmark.

Slik uttales Coco

kå-KÅ

kåo-kåo på engelsk

Navn i samme sjanger som Coco

Coby, Coen, Cohan, Coleen, Coleman, Colleen, Collins, Colson, Colter, Corine, Costanzo, Enock, Frederico, Gianfranco, Jacoba, Jacoby, Jerico, Jocelyne, Jochem, Klay, Lochlan, Lya, Maicon, Mico, Nicolette, Nicolina, Oceane, Rico, Roche, Rochelle, Roscoe, Socorro

Du kjenner Coco fra:

Moteskaper Coco Chanel (Gabrielle Chasnel), karakteren Mamá Coco i Disney-filmen «Coco», sangere Coco Quinn og Coco Jones, tennisspiller Coco Gauff (Cori Gauff), sanger og låtskriver CoCo Lee, gitarist Coco Montoya, skuespiller Coco Martin, dragqueen Coco Montrese

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som slutter på o
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Topp 1000 jentenavn i England/Wales 2021
Topp 1000 jentenavn i England/Wales 2020
Topp 1000 jentenavn i England/Wales 2019

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: