Asløv

Asløv

Asløv

Asløv kan brukes både til gutter og jenter, men er mest i bruk for gutter i Norge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 373 Sist oppdatert 23.04.21
Asløv har vært brukt både for gutter og jenter. Asløv som guttenavn er trolig laget i Norge midt på 1800-tallet. Delen As- fins i andre navn, og er hentet fra ordet ås, som står for gud i nordisk gudelære. Delen -løv fins i dialektformer av andre navn (blant annet Gjerløv) og er en variant av -leiv og -leif. Det betyr arv eller noe som er etterlatt (levning). Asløv som jentenavn er en variant av Aslaug. Aslaug er et gammelt nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av to deler. As kommer fra ås som var ordet for guder. Laug betyr lovet eller viet til.

Så populært er Asløv:

5 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Asløv i Norge og andre land:

Asløv har vært litt brukt for gutter/menn siden midten av 1800-tallet og senere, og for jenter7kvinner på 1700- og 1800-tallet. I 1801-folketellingen var det 4 kvinner ført inn som Asløv, og 6 kvinner i 1865. I 1910 var det 10 kvinner og 12 menn.

Den 01.01.2021 var det 5 gutter/menn med Asløv som første eller eneste fornavn og under 4 og kanskje ingen jenter/kvinner ved navn Asløv.

Derfor fungerer Asløv godt nå:

Asløv kan bli brukt for begge kjønn fordi det et satt sammen av deler av gamle nordiske navn, og står for gammel tradisjon. Delen -løv kan også minne om løv på trær og kan bli sett på som et navn med et ord fra naturen. Navnet er kort, slik at det passer fint ut over 2000-tallet.

Varianter av Asløv:

Aslef, Aslev, Åsleiv

Slik uttales Asløv

ASS-løv

Navn i samme sjanger som Asløv

Aaslaug, Aasne, Andrias, Annvår, Asgerdur, Asgrimur, Aske, Asli, Asmundur, Asrunn, Astrit, Barnabas, Bergfrid, Cassander, Claske, Elijas, Esaias, Hasle, Hasse, Johnas, Kasandra, Kastor, Klaske, Luchas, Luckas, Mass, Matyas, Målfinn, Niilas, Sjasmin, Thias, Vilbjørg, Væinø, Åsleik

Jentevariant(er) av Asløv:

Aslaug, Asle, Asløv

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: