Gundro er et nordisk navn fra middelalderen. Delen Gun-, ofte skrevet Gunn, betyr kamp og strid. Resten er opphavlig det norrøne -frød som betyr fred.

Sist oppdatert: 14. september 2021

Så populært er Gundro:

Bruk av navnet Gundro i Norge og andre land:

Gundro, helst uttalt uten d-en, har vært brukt på Sør-Østlandet siden 1300-tallet, fra 1500-1600-tallet mest i Østfold. Det har vært lite brukt på 1900-tallet. I 1910-folketellingen var det rundt 40 med varianter av navn, stort sett skrevet Gundro.

Den 01.01.2021 var det under 4 og minst 1 med Gundro som første eller eneste fornavn. I alt 7 var registrert med Gundro som mellomnavn av etternavnstype, men for noen kan det være egentlige andre fornavn.

Derfor fungerer Gundro godt nå:

Gundro kan bli brukt fordi det har nordisk opphav og tradisjon. Navnet har bare stemte lyder, noe som er godt likt. Det har de mye brukte konsonant-lydene n og r.

Varianter av Gundro:

Gondro, Gunnro, Gunro

Slik uttales Gundro

GONN-ro

GUNN-dro

Navn i samme sjanger som Gundro

Aminde, Angunn, Anngun, Armanda, Arnkjell, Arnvor, Avle, Bjørgun, Dagrund, Elind, Gudvar, Gunhill, Gunna, Gurill, Gutorm, Heidun, Heimdall, Hjarand, Idrun, Jermund, Jorolv, Junni, Minde, Njord, Oddgun, Olrun, Salve, Sandrup, Sigunn, Symre, Unnar, Vigulf

Relaterte lister:

Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFinnvald
Neste artikkelHugleik
DEL