HøstTips til kule gresskar til Halloween

Tips til kule gresskar til Halloween

Et gresskar kan ha mange ansikter. Synes barnet det er for skummelt er det ingenting i veien med å lage et snillere smil på gresskaret. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 16565 Sist oppdatert 23.10.23
Lyst på et herlig skummelt gresskar med lys i på trappen, men ender opp med det samme ansiktet på gresskaret hver Halloween? Se alle disse kule bildene og videoene – og bli inspirert!

Halloween er kommet for å bli. 31. oktober kommer mange skumle småtasser på døren og sier «knask eller knep» og forventer godteri. Noen er skeptiske til feiringen, andre tar fram barnet i seg og er minst like entusiastiske som ungene.

Å skjære ut skumle, kule og spennende Halloween-fjes i gresskar er en fin anledning for voksne å leke seg, og barn helst fryde seg over. For det blir fort både tungt og vanskelig, og ikke minst brukes det skarpe redskaper. En liten heiagjeng som spent følger med fra trygg avstand er nok det beste. Eller dere kan velge å male på gresskarene i stedet for å skjære i dem. Da kan jo barna også være med! (Se eksempler nederst i artikkelen.)

Her er noen YouTube-videoer med Halloween-inspirasjon. Du finner også oppskrift på gresskar med forklaringer trinn for trinn lenger nede i artikkelen, og til slutt mange bilder du kan la deg inspirere av.

Blogger Hallgeir Gustavsen er en av dem. Han mener alle burde prøve å skjære ut et skummelt, morsomt eller merkelig gresskar til Halloween.

– Det er kjempegøy. Og ikke så vanskelig som mange tror, sier han.

Her er hans oppskrift på det perfekte gresskaret til Halloween:

1. Rydd plass på et bord og dekk det med avispapir eller lignende. Finn noen kniver eller ligende  (gjerne en ostehøvel også). Sørg for å ha søppel i nærheten.

2. Sitt ned og finn ut hva du vil skjære ut. Om du vil kan du tegne en skisse på gresskaret, men jeg gjør ikke det. “Barber” skallet på gresskaret der du skal skjære ut.

3. Skjær ut et lokk på toppen. Tips: Det må være stort nok til å få hånda de nedi!

4. Om du lager det ujevnt (det vil si ikke helt rundt) så faller det ikke nedi.

5. Rens godt utav hele gresskaret slik at det tar lengre tid å begynne å råtne.

6. Begynn å skjære ut konturene av "ansiktet".

7. Fortsett med det til du får den formen du vil ha.

8. Når du har kommet et stykke, kan du lage hull til øynene.

9. Skjær ut konturene av "ansiktet".

10. Begynn så med tennene. Husk at tennene er litt dråpeformede i fasongen. Og husk tannkjøttet!

11. Bruk en liten modellkniv til å skjære ut linjer i ansiktet, og til å skjære til øynene enda mer.

12. Ferdig!

13. Husk lys!


Halloween-gresskar til inspirasjon:

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: