Sist oppdatert: 25. januar 2005

Nok et mysterium. Hvordan kan kvinners kropp akseptere at en «fremmed » bare kan komme og tro at den kan slå seg ned, og bli boende der? Alle vet jo at det å få et fremmed organ er forbundet med stor risiko for avstøting. Celleklasen klarer på en eller annen måte å skjule sine genetiske markører, og gir istedet fra seg et universelt passord. Dette passordet er det samme for alle mennesker. Av den grunn aksepteres også donoregg (egg fra en annen kvinne).

Da du var en liten celleklase, var det dette passordet du også brukte! Dette er hemmeligheten. Klasen blir biologisk gjenkjent- ikke som fremmed eller fiende, men som venn. Kort fortalt vil de nye cellene som hele tiden klekkes komme ut av eggskallet , og ca. 7 dager gamle graver de seg ned i livmorslimhinnen, og blir der til fødselen. Tenk deg at det som foregår er som planter som slår rot og suger livskraftig næring fra jorden. Cellene slår også rot i form av små «hårdusker» . De vil sikre seg næring fra morens blodomløp, og sørger samtidig for å sette seg ordentlig fast.

Der hvor livmorslimhinnen ble invadert «gror» nå slimhinnen igjen. Stedet dekkes med en kapsel som gir ekstra beskyttelse. Kroppen din vet nøyaktig hvordan den skal ta hånd om den nye leieboeren, og best beskytte den. Inne i denne hemmeligheten skjer livets under. I løpet av minutter, timer, dager, uker og mnd. skapes et helt nytt lite menneskebarn.

La oss ønske det velkommen!

Hva synes du om artikkelen?  
Neste artikkelHalsbrann (Kardialgi)
DEL