BloggGjesteblogger– Imponert av ALLE gravide!

– Imponert av ALLE gravide!

Gjestebloggeren er imponert over ALLE som har gått gravide og født barn. Noen med utfordringer, andre ikke. Alt må være lov, mener hun. Illustrasjonsfoto: iStock
Gjesteblogg: Malin Ali 3661 Sist oppdatert 06.12.19
Etter å ha kjennskap til mange som har gått gravide, og nå selv har vært gravid i flere måneder, har jeg fått stor respekt for alle dere som har satt barn til verden.

Ingen svangerskap er like, noen går rundt å skinner lett på tå, mens andre opplever den ene svangerskapsplagen etter den andre.

Heldige, men ikke alt er rosenrødt
Har vi fått muligheten til å få barn, er vi heldige, for det er mange som dessverre ikke blir gitt den muligheten. Vi skal kjenne på å være takknemlige, men det betyr ikke at vi må romantisere og fremstille hverdagen som gravid til en dans på roser, hvis tilfelle egentlig er noe helt annet.

Mange ting å forholde seg til
Det er ikke bare enkelt å være gravid for alle, det kan være mye å forholde seg til. I tillegg til vanlige hverdagsoppgaver som å være arbeidstaker, kjæreste, datter, søster, venn, har man kanskje samtidig fått ekstra ting å håndtere som for eksempel kvalme, oppkast, svimmelhet, hormoner, ekstrem trøtthet, bekkenløsning, mangel på søvn eller andre forandringer med kroppen, og et lass av bekymringer om at alt skal gå bra… Noe som sier seg selv at vil kjennes utfordrende og tøft for den som står i det.

Les om ulike graviditetsplager her.

Det er lov å «klage»
Det er mange som har forventninger til en hver tid om å skulle stråle, jobbe fullt, trene, bare spise sunt og være sosial, og det må vi gi slipp på. Det er lov å «klage». Det er lov å lytte til kroppen, det er lov å ta seg tid til å hvile, og det er lov å kjenne på at man er sliten og lei, samtidig som man gleder seg over det som venter.

ALLE gjør en fantastisk jobb
Jeg kjenner at jeg blir så imponert over alle gravide kvinner, uansett om svangerskapet går som en drøm, eller om det er en blanding av godt og vondt, så gjør ALLE en fantastisk jobb med å lage et nytt menneske inne i sin egen kropp.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: