Etter nyfødtfotograferingen av lille Eva fikk pappa Steve en idé om hvordan han kunne overraske kona. Én gang i måneden i ett år snek han seg bort med babyen, og laget tidenes morsdagsgave.

Sist oppdatert: 9. mai 2016

Artikkelen ble først publisert mai 2016.

– Jeg fikk ideen da jeg hentet nyfødtbildene av Eva hos fotograf Nikki. De var så fine, at jeg tenkte det ville være fantastisk om vi kunne ha et nytt for hver måned i Evas første leveår, forteller pappa Steve Mitchell til Babyverden.

Lille Eva ble født 19. mai 2015. Fra jenta ble født og til hun var 11 måneder ble det tatt til sammen 12 bilder av henne.

Perfekt morsdagsgave
– I starten var jeg ikke helt sikker på hvordan jeg skulle gi dem som en gave til kona mi, Annette. Men etter hvert som månedene gikk, fant jeg ut at morsdagen var like etter at det siste bildet ble tatt. Det var helt perfekt, sier Steve, som er fra

– Steve spurte meg om å ta bildene like etter at han og kona kom til meg for å hente nyfødtbildene. Han ville gjøre noe annerledes og spesielt for kona og deres første felles barn, sier fotograf Nikki Bruke i Nikki Burke Photography.

Fotografen sier til Babyverden at det var utrolig gøy å følge Eva det første året.
– Tiden går så fort, så det er veldig spesielt å ha fanget disse øyeblikkene, sier hun.

Mens Nikki fotograferte Eva, tok hun også månedlige bilder av et annet barn. Forskjellen var bare at der visste begge foreldrene om det.

Eva 1 måned gammel.

Eva 2 måneder gammel.

Topphemmelig prosjekt
– Vi bor i en relativt liten og landlig by, og Steve og Annette driver forretninger her – så det måtte være topphemmelig. Ryktene går fort, sier Nikki.

I starten lurte hun på hvordan i all verden de skulle få dette til.
– Ikke bare var Eva brystbarn som skulle ammes, men de hadde også to andre barn som skulle på skolen. Og Steve skulle også komme seg på jobb til klokken ni for å åpne butikken deres – hver dag, forteller hun.

– Eva var også ofte veldig trøtt når hun kom til meg, for hun hadde sovnet i bilen på vei til fotostudioet. Så noen ganger måtte vi jobbe ekstra hardt for å få fram smilene, forteller Nikki.

Moren måtte ikke oppdage noe
– Etter fotograferingen måtte jeg også være veldig forsiktig og kle på henne akkurat slik moren hadde kledd på henne før de dro hjemmefra. Det var en ekstra utfordring vinterstid, siden hun hadde så mange lag med klær oppå hverandre, smiler Nikki.

Hun var også litt bekymret for at Annette skulle se Steves Facebook-meldinger når de avtalte neste fotoshoot, eller når hun sendte bildene etter hver bildetaking.

– Jeg må bare si at han er en virkelig helt som klarte å gjennomføre det. Han er en dedikert pappa, skryter Nikki Burke.

Eva 3 måneder gammel.

Eva 4 måneder gammel.

Eva 5 måneder gammel.

Eva 6 måneder gammel.

Eva 7 måneder gammel.

Eva 8 måneder gammel.

Vanskelig å holde på hemmeligheten
Steve innrømmer gjerne at det ikke var noen lett oppgave å holde på hemmeligheten så lenge.
– Det var bare én person utenom fotografen og meg som visste det, og det var moren min. For i tilfelle jeg noen gang skulle bli forhindret i å gå, var det hun som skulle gå på besøk og klare å få Eva ut av huset, forteller Steve.

Bare tre som visste
Nettopp det at så få visste, gjorde det enklere å gjennomføre prosjektet.
– Men det var virkelig vanskelig å ikke si noe. Jeg fikk heller ikke se det ferdige resultatet før alt var over. Jeg ville fortelle Annette, slik at jeg også kunne få se bildene, sier Steve.

Masse følelser hos mor
Da mamma Annette fikk den store overraskelsen, var det blandede følelser som kom fram.
– Hun ble sjokkert, glad, emosjonell og kunne ikke fatte hvordan jeg hadde klart å få med meg Eva til fotografen hver måned uten at hun ante noen ting, forteller Steve.

Alle er overrasket over den enorme responsen de har fått, både på Facebook og nettstedet Kidspot, som først skrev om Steves spesielle gave til kona.
– Dette er en fin påminnelse om hvor spesielle de første 12 månedene av Evas liv er, og hvor fort det egentlig går, sier Steve.

Eva 9 måneder gammel.

Eva 10 måneder gammel.

Eva 11 måneder gammel.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?