Noen barn kommer fryktelig raskt til verden. Så raskt at de kommer til verden hjemme – med pappa som jordmor. Sånn som denne lille jenta.

Sist oppdatert: 9. mai 2016

30.09.14 drar vi på sykehuset på ultralyd. En perfekt liten skatt, ei jente! Vi begge tørker tårer og er utrolig glad for å eksistere. Vårt barn, sammen.

De setter termindato den 02.03.15. Vi klarer nesten ikke vente på at hun skal komme. Vi snakker sammen hver eneste dag og følger med når magen vokser til å bli kjempestor.

Endelig kommer mars måned. Vi teller timer, vi vet det kan skje når som helst. Termindatoen kommer og termindatoen går. Ventetiden virker uendelig.

Overtidskontroll og dato for igangsetting
09.03.15 reiser vi til sykehuset på overtidskontroll der vi får vite at babyen trives godt inni magen så vi trenger ikke stresse med det. Dette var da en mandag. Jordmor sier at hvis ingenting har skjedd til fredag skulle vi møte opp kl 09:00 på føden. 

Endelig hadde vi et utgangspunkt. Fødselen skulle faktisk komme.Vi reiste hjem med en ganske avslappet tone over oss. Vi visste at på fredag kom vår lille skatt. Hele den kvelden gikk til forberedelser, pakking av bag og vasking av mine klær.

Plutselig skjer alt veldig fort
Tirsdags morgen våknet jeg av at jeg måtte sånn fryktelig tisse. Oppe i andre etasje var min mann og snart storebror klare til å dra i barnehagen. Jeg satte meg opp på sengekanten da noen voldsomme smerter bare tok meg.

Jeg la meg ned i sengen da et nytt tak av voldsomme smerter tok meg. Jeg hylte og ropte at min mann måtte komme ned. «Ring 113, hun kommer NÅ!» Vannet hadde allerede gått i senga.

Hodet er på vei ut
Min mann sto inne på soverommet med telefonen i hånda – 113. Han fikk av meg trusa og sa «Jeg kan se hodet». Da tok ambulansepersonellet telefonen. «Vi har en hjemmefødsel på gang her… Der er hodet ute, du må bare presse….»

«Der er babyen ute….»

Foto: cirka 3 minutter gammel. Tatt for å dokumentere at det skjedde hjemme. Vi hadde fått en liten datter.

10min senere kom tre ambulansefolk inn på soverommet. De gratulerte og sjekket at alt var i orden. Så kom to jordmødre. En stolt pappa fikk klippe navlestrengen etter at pulsen var stoppet igjennom.

En stolt jordmor/pappa og storebror vinket farvel til oss da vi reiste med ambulanse til sykehuset.

Vi visste alle sammen at vi var blitt en komplett familie.

En nydelig vakker Anabelle som ble født på en tirsdag, 8 dager etter termin. Hun veide 3700gram og 50cm lang. Perfekt!

Har hørt om sånne fødsler før, nå er jeg den som blir snakket om.

Stolt storebror. Foto: privat


Les flere fødselshistorier

 

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?