Du finner et utall av morsomme, fargerrike og klassiske smekker på markedet. Noen av tøy, andre av plast. Det viktigste du bør se etter når du kjøper smekker er om de tåler søl og griseri. Og om de tåler en skikkelig vask med påfølgende runde i tørketrommelen.

Før du kjøper smekker bør du tenke på hva den skal brukes til. Spising, sikling, maling? Hvor langt barnet ditt har kommet i spiseutviklingen har også betydning.

De første månedene når barnet ditt ikke kan sitte selv når det får mat, bør du ha en smekke som er enkelt å ta på, gjerne med borrelås. Du er ofte alene om matingen, og som kjent har du bare to hender… Pass på at smekken dekker godt, og ikke er for stor slik at barnet begynner å leke med den. At den kan puttes rett i vaskemaskinen og i tillegg tåler tørketrommel er et pluss.

Når barnet blir eldre og kan spise selv, er plastsmekker praktisk. Vær oppmerksom på at du ikke starter for tidlig med å bruke disse, de stive kantene kan være irriterende for barnet. Vær nøye med at barnet har god plass til å bevege armene, at smekken ikke er for stor i halsen. Plastsmekker skal ikke vaskes i vaskemaskin!

Det finnes også praktiske smekker til lek og maling. Disse kan ha armer og dekker frontpartiet til barnet.

En smekke koster ikke mange tikroningene, men ta deg likevel en rundt og sjekk hva som er på markedet før du går til innkjøp!

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?