Det er mye som skal i hus når det er en liten på vei, og det er heller ikke billig å ha baby. Ifølge Forbruksforskningsinstituttet SIFO koster babyen deg 48.980 kroner innen den fyller ett år.

Sist oppdatert: 14. september 2020

Forbruksforskningsinstituttet SIFO lager hvert år et referansebudsjett. Dette viser alminnelige forbruksutgifter for ulike typer hushold. SIFO har også gjort beregninger på hvor mye det koster å få et barn.

Budsjettposten spedbarnsutstyr er delt i to: grunnutrustning og supplering. I grunnutrustningen inngår utstyr som et barn trenger fra det er født, som for eksempel seng, sengetøy, vogn og tåteflasker. Her inngår også klær som er beregnet for de aller første månedene.

– Kostnadene til grunnutrustning blir beregnet per måned, og starter seks måneder før fødsel. I dag ligger dette på 4010 kroner per måned, sier forsker Elling Borgeraas ved SIFO.

Supplering er ting du trenger i løpet av barnets første leveår, som for eksempel bilsete, barnestol og barnebestikk. Per i dag er dette beløpet beregnet til 830 kroner måneden i 11 måneder.

Regnestykket blir da som følger:
Grunnutrustning: 6 x 4010 = 24.060
Supplering: 11 x 830 =   9130
Totalt: 33.190

Hvilke ting er det SIFO mener man trenger når et lite barn kommer til verden?
– Vi har et prinsipp om å ikke si hvilket utstyr vi tar med i listene våre. Vi er redde for at listene ville blitt brukt til å framheve hva barnet skal eller ikke skal ha. Men det er snakk om en forbrukspakke som folk flest bør ha tilgang til. Vi legger til grunn at folk kjøper dette i butikkene, og at det er nytt, sier Borgeraas.

Men babyen trenger jo også mat og drikke, klær og sko, ting til personlig pleie og lek og fritid. Sluttsummen blir derfor en del høyere:

Dette betyr at du i tillegg til grunnutrustning og supplering må ta hensyn til:
Mat og drikke: 1000 kroner (i referansebudsjettet er det beregnet fra 6-11 måneders alder)= totalt 6000 kroner
Andre månedlige utgifter:
Klær og sko: 420 kroner
Personlig pleie: 320 kroner
Leker og mediebruk: 150 kroner
Sum: 9.790 per måned.

Eller 890 x 11= 9.790 per år.

Kostnadene totalt er: 33.190 (grunnutrustning + supplering) + 6000 (mat og drikke) + 9.790 = 48.180 per år.

Se referansebudsjettet fra SIFO for 2020

Om budsjettposten «Mat og drikke for barn ½ til 1 år», skriver SIFO:
«Når det gjelder budsjettposten Mat & drikke for barn ½-1 år, bygger den på antatt energibehov hos barn på cirka 10-11 måneder. Det er forutsatt at barnet ammes, og at det i hovedsak spiser deler av samme type middagsmat og brødmat/frukt som de andre i husholdet. Industriframstilte grøtprodukter inngår i menyen, men bare begrensede mengder av andre typiske barnematprodukter.»

Dersom barnet ikke ammes og er avhengig av morsmelkerstatning, eller det benyttes mye industriframstilt barnemat, vil budsjettposten altså kunne øke betraktelig.

Alt nytt kan bli dyrt
Babyutstyr kan altså være fryktelig dyrt. Men det er mye å spare på å kjøpe brukt. Du kan også gjøre kupp hvis du følger med på tilbud eller kjøper babyustyr i utlandet. Vi har sammenlignet prisene på Finn.no og de største babyutstyrskjedene. Mye kan du få kjøpt både dyrere og billigere andre steder.

Mange som selger brukt utstyr legger seg på halv pris av ny pris så lenge utstyret er av ok kvalitet.

Når du kjøper babyutstyr brukt, bør du passe på at alt er helt, ikke for slitt og ikke skadet.

Listen under er ikke fullstendig – det kan være småting du vil trenge utenom, så som stelleprodukter, tepper og smokker, om babyen din skal bruke det. Vi har ikke hentet inn priser på bleier eller babymat, men henviser til SIFOs regnestykke.

Det er lett å tro at du trenger alt som finnes i babyutstyrsbutikkene, men det gjør du ikke. Et godt tips er å handle inn det du må ha først, og så se behovene litt an. For mens enkelte mener de aldri kunne klart seg uten for eksempel bleiebøtte eller babycall, har andre aldri hatt bruk for slikt. Her er det dere som må finne ut hva dere trenger.

Dette bør du ha (gjerne i hus før babyen kommer):

Vogn (prisklasse: gratis – 18.249 kroner)

Å velge riktig vogn kan være vanskelig, for det er så mange å velge mellom. Uansett om du skal kjøpe ny eller brukt, er det lurt å finne ut hvilken type som passer best for ditt bruk: Hvor kommer du til å trille mest? Hvilke værforhold er det viktig å ta hensyn til der du bor? Er det viktig at vognen er lett å løfte? Ønsker du tre eller fire hjul? Liten eller stor bag? Først etter å ha funnet svaret på disse spørsmålene, kan du gå på prisjakt. Og her kan det være mye å spare!

Brukt: Noen gir bort vogner helt gratis. Regn da med at de er godt brukt. Du kan få en ok vogn under tusenlappen, men også da må du regne med at den er godt brukt. Og at det kanskje ikke er av de mest populære merkene. Går du på toppmerkene kan du måtte punge ut med både 9.000 og 10.000 kroner for en brukt vogn. Søskenvogner og tvillingvogner er også dyrere.

Kjøpe nytt: Prisen avhenger helt av hvilken type vogn du ønsker. En enkel paraplytrille trenger ikke å koste mange hundrelappene, men vil du ha en duovogn som kan fungere både som bagvogn og sportsvogn, kan tusenlappene fly. En Bugaboo Donkey classic mono koster 12999 kroner på Barnas hus. Tvillingvogn i samme merke koster 16.699, mens en Bugaboo tvillingvogn koster 17725 kroner. Du må altså regne med at søsken- og tvillingvogner koster noe mer.

Seng (+ vugge) (prisklasse: gratis – 6.499 kroner)

Babyen må ha et sted å sove. Mange velger sprinkelseng, og noen har også vugge.

Brukt: Mange gir bort sprinkelsenger på Finn.no. Den billigste sengen vi fant på Finn.no kostet bare 50 kroner, men du kan få i alle prisklasser. Vugger er ofte litt dyrere enn sprinkelsenger. Ønsker du seng av spesielle merker koster det ofte (en del) mer. Mange selger for eksempel Stokke sleepi for 2.000-4.500 kroner.

Kjøper du brukt, kan det vært lurt å investere i en ny madrass (tryggere med tanke på fare for krybbedød). Den billigste fant vi på Ikea til 129 kroner, men du kan fort bruke flere hundrelapper på madrass.

Kjøpe nytt: Skal du ha splitter ny sprinkelseng – billigst mulig, har Ikea en til 599 kroner. Til sammenligning koster den billigste sprinkelsengen på Barnas Hus sine nettsider 999 kroner. Det dyreste alternativet er Stokke Sleepi til 6.499 kroner på Babyshop. Vuggene koster mellom 1199 og 3199 kroner.

Bilstol (prisklasse: 0 – 4.499 kroner)

Du skal være helt sikker på at bilstolen er hel, ikke har vært i en ulykke, oppfyller sikkerhetskravene og ikke er eldre enn cirka åtte år gammel hvis du skal kjøpe bilstol brukt. Noen mener at hvis du skal kjøpe én ting ny til babyen, så er det bilstol. Men valget blir til slutt opp til deg.

Brukt: Enkelte gir bort bilstoler på Finn, eller tar 50-100 kroner for den. Men skal du ha et relativt nytt sete med base eller isofix, må du regne med å punge ut mer for den. Her er det stor variasjon, så følger du med over tid, kan du fort spare mye.

Kjøpe nytt: På Barnas Hus koster bilstoler til nyfødt fra 1.499 kroner (tilbud). Hos Babyshop finnes stoler fra 699 kroner. Den dyreste stolen til nyfødt hos Barnas Hus koster 3.499 kr. Skal du ha med base, selges de som regel separat. Vil du spare penger på ny bilstol, bør du ha øynene åpne for kampanjetilbud – det kan fort være mye å spare her.

Stellebord (prisklasse: 0-5.199 kroner)

Babyen må stelles ett eller annet sted. Det finnes et vell av muligheter – fra en enkel stellemadrass på en benkeplate eller oppå vaskemaskinen, til stellekommoder med innebygd badebalje.

Brukt: Skal du ha et helt enkelt stellebord eller stellekommode kan du komme fra det med et par hundrelapper. Mange som ser fine ut ligger i prissjiktet 500-1000 kroner.

Kjøpe nytt: Hos de store utstyrskjedene finner du flere stellebord fra 599 kroner. Skal du ha det mest eksklusive hos Barnas Hus er det en stellekommode med stelle-enhet på, til totalpris 5.198 kroner. En del stellebord selges uten stellemadrass. Du finner mange stellemadrasser i prisklassen 400-600 kroner. Hos IKEA  koster det billigste stellebordet 349 kroner, det dyreste 1.545 kroner. Stellematte på Ikea får du til 59-199 kroner.

Klær (prisklasse: 0-1.000 kroner)

Det er ofte stas å handle bittesmå plagg, vaske dem og legge dem klar i skuffene. Og det trenger slett ikke å være billigere å kjøpe klær til den lille enn til deg selv! Men det kan være mye å spare på å kjøpe brukt her. Og mye er overraskende lite brukt – babyer vokser så utrolig fort!

Brukt: Du kan velge å kjøpe hele pakker med klær til noen få hundrelapper, eller søke etter spesifikke merker eller typer klær. Men stort sett kan du spare masse på å kjøpe brukt.

Kjøpe nytt: Kjøper du basisgarderoben i rimelige kjedebutikker trenger det ikke å bli så fryktelig dyrt. Men babyklær finnes virkelig i alle prisklasser – også de svimlende høye. Her må fornuften og lommeboken bli enige. Mange foretrekker å bruke ull til babyen, og det koster mer enn klær i bomull.

Dyne og sengetøy (prisklasse: 0-899 kroner)

Babyen må ha dyne i sengen/vuggen/vognen. Det finnes to størrelser når det kommer til babydyne – vogndyne (65×80 cm) og babydyne (80×100) til å ha i sengen. (Dyner på 100×140 cm kalles juniordyner). I begynnelsen kan vogndynen være stor nok til å bruke i sengen/vuggen også. Noen velger å bruke den samme alle stedene i begynnelsen, andre kjøper flere dyner. Det kan være lurt å ha noen sengesett og lakener å bytte med ved uhell. Prislappen varierer ut fra merke og type dyne – dun eller syntetisk. Det anbefales ikke hodepute til baby.

Brukt: Mange gir bort babydyner på Finn. Du finner mange brukte dyner som koster mellom 50 og 100 kroner. Sengetøy koster fra 50 kroner. Mange selger også pakker med dyne og flere sengesett til et par-tre hundrelapper.

Kjøpe nytt: En dyne med sengetøy til, samt laken koster fort en tusenlapp nytt. Og så bør du jo ha noe å skifte med. Ikea er en del rimeligere, og du kan også finne gode tilbud i mange typer butikker.

Badebalje (prisklasse: gratis – 599 kroner)

Noen stellebord har badebaljen innebygd. Har du ikke et slikt, trenger du et sted å bade babyen. En enkel badebalje er grei å ha, og trenger ikke å koste så mye.

Brukt: Flere gir bort badebaljer gratis på Finn. Vil du betale en 50-lapp er utvalget ganske stort. Du kan få kjente merker som TummyTub til rundt 50-100 kroner.

Kjøpe nytt: På Ikea koster badebalje til babyen 149 kroner. Hos babyutstyrsforhandlere kan du få baljer som koster flere hundrelapper. Har du liten plass, har Stokke en sammenleggbar badebalje til 399 kroner. Du kan også kjøpe en nyfødtstøtte som kan brukes i den sammenleggbare badebaljen. Nyfødtstøtten selges separat til 199 kroner.

Babycall (prisklasse: 100-2.299 kroner)

En babycall kan være praktisk å ha. Men hva ønsker du å kunne gjøre med den? Holder det å kunne høre babyen, eller vil du ha mulighet til å snakke til babyen over babycallen? Hva med video? Skal babycallen også kunne spille musikk for barnet? Prislappen avhenger naturligvis av hvilke funksjoner du ønsker.

Brukt: Du kan få en brukt gratis på finn, eller betale fra 50 kroner og oppover. For 200-500 kroner får du mange å velge mellom. Pass på at du kjøper en som møter dagens sikkerhetskrav. Det kan også være en fordel å få med bruksanvisningen.

Kjøpe nytt: Her er det mange ulike prisklasser, funksjonalitet og design. Du kan få billige nye hvis du leter litt – gjerne andre steder enn de store utstyrforhandlerne. Hos utstyrsforhandlerne kan du få fra 699 til 2.299 kroner. Flere ligger på rundt 1000 kroner.

Stelleveske (prisklasse: 0-11.029 kroner)

Noen bruker en vanlig veske som stelleveske, andre mener de trenger en som er spesialtilpasset livet med baby. Mange lommer kan være praktiske å ha. Det finnes mange typer stellevesker – fra de som ser ut som en vanlig (eller ekstra flott) veske til de som ser ut som – ja, stellevesker.

Brukt: Det finnes mange stellevesker til salgs på bruktmarkedet. Her er det bare å lete etter en som passer deg. Du kan få stelleveske helt gratis på Finn, men det finnes også brukt Burberry til 5.000 kroner.

Kjøpe nytt: Det er opp til deg om du vil bruke noen hundrelapper eller noen tusenlapper på innkjøpet. Vil du legge penger i en stelleveske fra Burberry, finnes det for eksempel en til 11.029 kroner. Som med alle andre vesker finnes også stellevesker i alle fasonger, farger, merker og størrelser. Du finner nye stellevesker fra 195 kroner og oppover, og mange ligger i prissjiktet rundt 600-1000 kroner.

Det er også en del utstyr som kan være kjekt å ha, eller som du oppdager at du trenger (alfabetisk oversikt):

Ammepute (prisklasse: 0-1.599 kroner)

Noen sier de ikke hadde klart seg uten ammepute, andre synes en hvilken som helst pute gjør susen. Her er det smak og behag.

Brukt: En ammepute trenger ikke å koste mer enn en hundrelapp eller to når du kjøper brukt. Men det kan være lurt å vite litt om hvilken type du ønsker før du punger ut. Mange gir bort ammeputer gratis på Finn.

Kjøpe nytt: Du kan få ny amme pute fra 199 til 1.599 kroner. Noen puter har flere funksjoner, og koster derfor også mer enn en enkel ammepute. Du får ammeputer både hos de store utstyrskjedene og på Ikea.

Babygym (prisklasse: 0-1.599 kroner)

Det finnes et utall av varianter når det kommer til babygym. Noen har lys og lyd, andre har mykt underlag, og andre igjen har leker av tre. Velg en som passer deres behov. Det kan være en fordel om den kan vaskes på noe vis.

Brukt: Her finnes det mye på bruktmarkedet, og i flere prisklasser. Noen gis bort helt gratis på Finn, men du kan også bruke både en, to, tre eller flere hundrelapper for å få en du liker.

Kjøpe nytt: Hos de store utstyrskjedene koster babygym mellom 350 og 1.295 kroner. En del leketøysbutikker og nettbutikker selger også babygym. Ikea har babygym til 269 og 298 til 369 kroner.

Babynest (prisklasse: 0-1.199 kroner)

Den nyfødte er vant med å ha det trangt, og føler seg tryggere når den ligger lunt. Noen velger å la babyen ligge i vognbagen eller ruller opp tepper så babyen føler det lunt, andre investerer i babynest. Noen syr egne, andre kjøper nytt eller brukt.

Brukt: Du kan få kjøpt pent brukte babynest helt ned i femtilappen på Finn. Du finner også mange hjemmesydde babynest til en billig penge der. Noen gir også bort babynest gratis.

Kjøpe nytt: Privatpersoner selger hjemmelagde (nye) babynest eller syr på bestilling for noen hundrelapper (400-500 kroner eller mer). Hos utstyrskjedene kan du få babynest fra 399 kroner og oppover. Er du opptatt av merker, kan du for eksempel få Burberry babynest til 3.232 kroner og Boss babynest til 1.500 kroner hos Babyshop.

Brystpumpe (prisklasse: 0-3.350 kroner)

Ikke alle trenger brystpumpe, så det kan være greit å vente og se behovet an til babyen er født. Det finnes både manuelle og elektriske brystpumper, og noen steder er det mulig å leie en.

Brukt: Vet du at du skal pumpe deg mye og vil trenge mange flasker og tilbehør, kan det være lurt å gå for større pakker. Mange selger alt samlet for mellom en tusenlapp og to, og da får du ofte alt du trenger. Manuelle brystpumper er som regel billigere. Noen gir også bort brystpumper på Finn.

Kjøpe nytt: Brystpumper kan være manuelle eller elektriske, og enkle eller doble. Prisen påvirkes naturligvis av valget. På utstyrskjedene finner du brystpumper i prisklassen 454 (tilbud) til 3.350 kroner, og det er naturlig nok den elektriske doble som er dyrest. En må regne med å måtte kjøpe en del flasker og tilbehør også.

Bæretøy (prisklasse: 30-3.399 kroner)

Mange synes det er praktisk å kunne bære babyen rundt, men samtidig ha armene fri. Noen liker bæreseler best, andre sverger til bæresjal eller annet bæretøy. Mange syr også eget bæretøy, eller kjøper av privatpersoner som syr. Noen nettbutikker spesialiserer seg også på bæretøy.

Brukt: Du kan finne gratis bæreseler på Finn, men mange koster fra 350 kroner og oppover, avhengig av type og merke. Noen selger også bæretøy samlet.

Kjøpe nytt: Du får bæretøy til alt fra 399 til 3.399 kroner hos de store utstyrskjedene. Bæresjal er ofte billigere enn seler.

Flasker, flaskevarmer og flaskesterilisator (prisklasse 0-1.299 kroner)

Noen babyer tar aldri flaske, andre blir heller ikke tilbudt det. Men mange bruker flaske. Hvor mange du trenger, og hvilket ekstrautstyr du har behov for, vil avhenge av mye – blant annet om barnet kun blir matet med flaske.

Brukt: Mange gir bort flasker på Finn. Det er også mange som selger brukte tåteflasker, ofte i hele sett – gjerne inkludert brystpumpe, flaskevarmer og/eller sterilisator. Og de er vanligvis ikke særlig dyre. Men det kan være lurt å kjøpe nye flaskesmokker til brukte flasker – for sikkerhets skyld.

Kjøpe nytt: Vil du ha Boss eller Armani-flasker koster de opp mot 1.195 kroner for et sett på Babyshop. Men hos utstyrsleverandørene kan du få de billigste flaskene til under 50-lappen (på tilbud). Enkle flasker koster gjerne fra like under 100 kroner og oppover.

Høystol (prisklasse: 0-2.539 kroner)

Når babyen blir gammel nok til å sitte, er det praktisk med en høystol. Noen velger en stol som kan brukes lenge, som for eksempel Tripp Trapp, andre velger en babystol. Enkelte designstoler kan koste flere tusenlapper, men de er ikke regnet med her.

Brukt: Du kan få brukte høystoler helt gratis på Finn, men billige høystoler er det lite utvalg av. Du finner gjerne Ikea-stoler. Tripp Trapp stoler i ok forfatning må du regne med å betale flere hundrelapper kroner for, men følger du godt med, kan du være heldig og gjøre et kupp.

Kjøpe nytt: Høystoler til barn kan du få fra 399 kroner og oppover hos babyutstyrskjedene, men de kjente merkevarene koster som regel mellom 1000 og 2000 kroner. Og så kan du bruke noen hundrelapper på tilleggsutstyr. Velger du mindre kjente merker, blir det billigere. Høystolen til Ikea koster fra 149 kroner, de andre butikkene 399-2.539 kroner.

Lammeskinn (prisklasse: 50-599 kroner)

Et lammeskinn kan være mykt og godt å ha i sengen og/eller vognen. Enkelte som er beregnet til bruk i sportsvogn har også hull til seler. Det finnes korthåret og langhåret lammeskinn.

Brukt: De billigste vi fant kostet 50 kroner. Du finner mange brukte for 100-400 kroner. Det kan være lurt å vaske med spesialvaskemiddel før bruk.

Kjøpe nytt: Lammeskinn kjøpt hos de store utstyrskjedene koster mellom 299 kroner (Ikea) til 599 kroner.

Lekegrind (prisklasse: 0-1.299 kroner)

Noen kjøper lekegrind til babyen for å passe på at babyen ikke kommer i nærheten av noe skadelig. Andre velger lekegrind for å beskytte babyen for dyr eller eldre søsken. Det kan være en fordel å velge en lekegrind med bunn som kan justeres i to høyder.

Brukt: Her er et stort spenn i pris, så bruk gjerne litt tid på å finne en som passer til dere. Du kan få lekegrind gratis på Finn. Selv om rundt 500 kroner er bra for en ny lekegrind, er det fort gjort å gjøre kupp på fine, billigere lekegrinder på Finn.

Kjøpe nytt: Hos babyutstyrskjedene koster lekegrinder mellom 500 og 1.299, kroner alt etter merke, funksjon og design.

Leker (prisklasse: 0 – uendelig)

Det finnes utrolig mange babyleker å få kjøpt, og i mange ulike prisklasser. Det er vanskelig å si noe om hvor mange leker babyer trenger, men de fleste har som regel mer enn nok. Leker er også fint å ønske seg i gave.

Brukt: Mange leker har nesten ikke vært lekt med, men selges billig eller gis bort. Du kan også gjøre kupp på pakker med mange leker som selges under ett. For et par hundrelapper kan du få en hel startpakke!

Kjøpe nytt: Du kan bruke så mye eller så lite du bare vil på babyleker. Det finnes fine babyleker til under hundrelappen, men du kan også punge ut med tusenlapper. Her er det lommeboka som får styre.

Reiseseng (prisklasse: 0-2.149 kroner)

Skal babyen på overnatting, kan det være praktisk med en reiseseng. Følg gjerne med på kampanjetilbud for å sikre deg en reiseseng til en rimelig penge.

Brukt: Du kan få reiseseng gratis på Finn, ellers ligger flest i prisklassen 100-200 kroner. Går du for mer fancy varianter må du regne med å betale mer.

Kjøpe nytt: En helt enkel reiseseng koster 399 kroner hos babyutstyrskjedene, men du kan også kjøpe reiseseng i noen lekebutikker. For de dyreste reisesengene må du ut med over 2000 kroner.

Trappegrind (prisklasse: gratis – 1.299 kroner)

Det er viktig å barnesikre hjemmet i god tid før babyen blir mobil. Trapper bør sikres med trappegrind, gjerne i begge ender. Kjøper du brukt sikkerhetsutstyr, skal du være nøye på at de oppfyller dagens krav og er hele. Sørg alltid for å montere trappegrinden riktig.

Brukt: Kan fås gratis på Finn. Ønsker du en mer moderne variant, kan du måtte punge ut med noen hundrelapper.

Kjøpe nytt: En helt ok vanlig trappegrind trenger ikke å koste mer enn 400-700 kroner, men ønsker du mer omfattende løsninger som dekker et større område, koster det mer.

Vippestol (prisklasse: 0-3.999 kroner)

Du må ikke ha vippestol, men mange synes det er praktisk. Det finnes et utall varianter, og noen har mange ekstra finesser eller spesielt design. Prisene vi viser til her, gjelder helt vanlige vippestoler.

Brukt: Mange av de billigste variantene som tilbys på Finn virker veldig gamle. Pass på at du får en som oppfyller gjeldende sikkerhetskrav. Du kan fort spare penger på de mer fancy variantene med flott design hvis du kjøper brukt. Greit utvalg i prisklassen 200-300 kroner.

Kjøpe nytt: Du må regne med å betale over 1000 kroner for en vippestol av et kjent merke. Du kan også få helt nye vippestoler ned mot 349 kroner. Det finnes ulike tilbehør som koster ekstra. Elektriske vippestoler er naturlig nok dyrere.

Vognpose (prisklasse: gratis – 3.073 kroner)

Særlig på vinteren kan en god og lun vognpose være nyttig å ha. Noen synes lammeskinnspose er best, andre vil ha dunpose eller pose med syntetisk fyll. Er du heldig, får du kanskje arve en god vognpose.

Brukt: Du kan få en brukt vognpose helt gratis, og det er veldig mye å velge mellom, særlig i prisklassen 500-1500 kroner. Skal du ha dun- eller lammeskinnspose må du regne med å gi mer.

Kjøpe nytt: Det er et ganske bra utvalg av nye vognposer fra rundt 500 kroner og oppover. Vår- og sommerposer er som regel billigere enn vinterposer. Vil du ha lammeskinn, ull og/eller bambus koster det som regel mer.

Les også: 
Når kan barnet sitte?

Prisene er innhentet på nett fra Finn.no, Barnas Hus, Babyshop og Ikea i uke 37 og 38 2020.

Venter du barn? Få med deg denne podcasten med gode økonomitips:

Hva synes du om artikkelen?