Hva gjør man når babyen begynner å få tenner, og tester ut de knivskarpe små riskornene på puppen under amming?

Sist oppdatert: 4. november 2013

Spørsmål: Jeg har en gutt på 7,5 mnd som jeg ammer flere ganger om dagen enda. Han har fått to tenner i underkjeven, og det er en på vei i overkjeven. Problemet er at han har begynt å bite i puppen. Så lenge han er sulten går det greit, men når han begynner å bli mett, biter og tuller han.

Det er veldig vondt, og jeg gruer meg til det kommer enda flere tenner. Jeg gir alltid pupp først og så grøt, middag osv. Har du noen tips? Må jeg slutte med ammingen? Hvis dette fortsetter, og med enda flere tenner så klarer jeg det ikke.

Les også:

Dette gjør du med såre brystvorter

Babyen tuller ved brystet

Hva kan du spise når du ammer?

Svar: Jeg kan trøste med at dette er en fase som veldig mange babyer går gjennom akkurat i den alderen gutten din er i nå og det går over. Det er og vanlig at de biter i forbindelse med tannfrembrudd.

Råd hvis barnet biter:

Råd hvis barnet biter:

  • Unngå å rope eller skrike til – det kan skremme barnet eller gjøre bitingen enda mer spennende.
  • Avslutt ammestunden – er barnet sultent nok vil det spise og ikke bite når du legger det til igjen.
  • Biter barnet i begynnelsen av ammestunden, kan det ha feil grep eller rett og slett heller trenge en bitering.
  • Mange barn biter når de begynner å bli mette. Se etter barnets signaler, og avslutt før barnet biter.
  • Gi barnet oppmerksomhet mens det dier – kanskje biter det for å påkalle din oppmerksomhet mens du ser på tv eller på annen måte er utilgjengelig?

Kilde: ammehjelpen.no

Det er lurt å merke seg i hvilke situasjoner han pleier å bite og så komme ham litt i forkjøpet med å være på vakt og ta ham av brystet så snart han prøver å bite. Når han dier så ligger tungen over nedre gumme så da klarer han ikke å bite, du kan altså slappe av når han dier aktivt men når han tar en pause i diingen eller når han virker å være mett så er du klar til å ta ham av så snart han prøver å bite. Jeg ville holdt ham godt inntil deg og hvis han biter så trekker du ham helt inntil brystet ditt (slik at han får nesen og munnen dekket av bryst og mest sannsynlig vil slippe taket for å puste) samtidig som du putter lillefingeren din inn i munnviken og mellom gummene hans slik at han slipper taket.

Etter en stund så vil dette gli over og han vil die helt vanlig igjen slik han har gjort frem til han fant ut at det var spennende å bite i puppen.

Lykke til videre! Med vennlig hilsen ammehjelper Ingebjørg

Lurer du på noe angående amming? Still spørsmålet ditt til ammehjelper Ingebjørg nå!

Hva synes du om artikkelen?