BabyAmmingAmming av tvillinger

Amming av tvillinger

Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Av Babyverden 1178 Sist oppdatert 28.01.05

Fra naturens side er det jo ingenting i veien for å amme to barn. Melkeproduksjonen reguleres helt av etterspørselen, og med dobbel etterspørsel blir det dobbel produksjon.

Hemmeligheten bak en vellykket amming er å få god starthjelp. Tvillingmødre bør bruke tiden på barselavdelingen og trene inn både hvordan man legger to barn til brystet, og hvordan de får en riktig sugeteknikk.

Gjeldende regel nå er å gi spebarna mat når de ber om det. For tvillingmødre er dette en stor utfordring, særlig hvis barna har forskjellig matbehov. Tvillingmødre vil nok forsøke å få barna inn i en felles rytme for å unngå å amme hele tiden. Men man bør være oppmerksom på at regulert amming kan føre til for knapp melkeproduksjon. Når barna blir litt eldre, reguleres både varighet og hyppighet på måltidene automatisk.

Man råder oftest tvillingmødre til å gi begge barna melk fra begge brystene. Ekstra viktig kan dette være hvis ett av barna har dårlig sugeevne. Det vil få for lite melk hvis det bare får fra ett bryst. Hvis broren eller søsteren har bedre sugeevne, vil dette komme den andre til gode. Moren slipper også å ha et stort og et lite bryst!
Det er kvinner som velger å legge barna til det samme brystet hver gang. Da blir etterspørselen helt tilpasset det enkelte barn og de vil alltid få nyte godt av den næringsrike ettermelken.

Det er viktig at en velger det som synes best for barna og det som er lettest og mest praktisk for en selv. Hvis barna skal suge fra begge brystene, er det mange som synes at det er en fordel å bruke enkle skjemaer som holder styr på hvilket barn som fikk melk fra hvilket bryst sist.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: