Kanskje du sitter med en nyfødt baby på armen. Små og store episoder og opplevelser får plass i hjertet ditt – minner du vil tenke tilbake på med glede senere. Hva med å lage et minne som dere kan se på sammen om 10-20 år?
 
Og om dere er prøvere - lag en bok med bilder av hverandre og skriv ned hva dere tenker. Det blir stor stas i fremtiden å ta frem denne boken! "Var jeg virkelig så etterlengtet?!" Her kommer flere tips - lykke til med å skape ditt minne!

Sist oppdatert: 23. mars 2010

Ta bilder!
En nokså unødvendig oppfordring vil mange si, men vi tar det med uansett. Vi har en tendens til å ta bilder av bursdagsfeiringer, høytider og i fint sommervær. Men har du noen gode bilder av barnet i fra hverdagen? Og husk: Ta sikkerhetskopier!
 
Gå til fotografen!
Å gå til fotografen kan være en stor utgift, og dessverre noe vi ofte velger vekk. Men husk at bildene lagres i mange tiår, det viktigste er å få tatt dem. Så kan du heller bestille kopier eller forstørrelser når økonomien tilsier det.
 
 
 
 
Lag en fotobok!
Velg ut de beste bilden og sett dem sammen i din helt personlige fotobok. Med et minimum av datakunnskaper vil de fleste klare å lage en fotobøker ved hjelp av instruksjonene. Noen butikker arrangerer også egne kurs.  En fotobok tilegnet barnet kan begynne med ultralydbildene, bilder av den gravide magen, de første bildene etter fødselen, barseltiden og noen av milepælene i barnets liv. Ved siden av bildene kan du skrive inn korte tekster som forklarer hvem, hvor og ”hva som skjedde”. Fotobøker er flotte gaver å gi bort til jul eller andre høytider, men sørg for å beholde ett eksemplar selv!
 
 
 
Få laget et personlig smykke!
Det er også mulig å få designet et personlig smykke med for eksempel barnets avtrykk eller første ”streker”. Ulike firmaer har ferdige sett til avtrykk som du så sender inn, for eksempel Lifestone.
 
 
Tatovering…
Noen velger å få tatovert barnets/barnas navn med feite typer på underarmen. Det kan være vel drastisk for de fleste, men det går jo an å få tatovert et mindre symbol for barnet, om man ønsker det.
 
 
 

Lag et avtrykk!

Med en stempelpute er det enkelt å lage avtrykk av barnets hender og føtter. Bruk gjerne et akvarellpapir; det er tykkere og det ser finere ut om det skal rammes inn og henges på veggen. Og hvis dere bokstavelig talt ønsker å gå ett skritt lengre; legg plast på gulvet, mal voksne og barns føtter og gå eller spring over en «maleriplate» eller et lerret. Dette blir kunst ingen andre har lik!
 
 
Lag et gipsavtrykk!
På en hobbybutikk kan du kjøpe både gipsmasse og noe å lage avtrykket i. Legg gipsavtrykket til tørking på et fredelig sted og skjer det ut når det er tørt. Tar du avtrykk av en hånd for eksempel, kan det være flott å skjære rundt ”fingrene” – bruk da en skarp, liten kniv, for eksempel en blomsterkniv. Når avtrykket er fint i kantene, kan du lime det på en svart plate og ramme det inn. En del butikker har rammer med plass til dybdeinnhold – flott og virkningsfullt!
 
Plant et tre!
Når snøen nå er i ferd med å smelte bort, er det tid for hagestellet. Hva om du kjøpte et tre til barnet ditt? Velger du et frukttre, blir barnet garantert stolt når fruktene kan høstes… ”Fra mitt tre!”
 
Dette var bare noen tips. Har du andre gode forslag til minner for livet? Skriv inn i kommentarfeltet!
 
 
 
 
 
 
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLivmorhals og mormunn
Neste artikkelSpedbarn tidlig klare for pottetrening!
DEL