UkategorisertAstrokids: Dette sier stjernene om barnet ditt

Astrokids: Dette sier stjernene om barnet ditt

Tror du det er noe i astrologiens beskrivelser av oss? Foto: iStock
Av Siri Gjelsvik 17729
Tror du på stjernene? Horoskop er en beskrivelse av et menneskes liv og personlighet, ut fra hvordan stjernehimmelen så ut da han eller hun ble født.

Horoskop og astrologi har fulgt oss i mer enn 5000 år. Innen astrologien er horoskopet en fullstendig beskrivelse av et menneskes liv og personlighet, ut fra hvordan stjernehimmelen så ut da han eller hun ble født.

Utregningen baseres på fødselsdato, klokkeslett og fødested. Astrologi er ikke basert på vitenskapelige prinsipper, og blir av mange sett på som alternativt eller useriøst. Men selv skeptikerne blant oss gløtter som regel på horoskopet likevel – og ofte er det mye som stemmer. Er det bare tilfeldigheter?

Gravid uke for uke

– Fødselshoroskopet kan gi oss et innblikk i hvordan vi er skrudd sammen. Barnas fødselshoroskop kan gi oss foreldre tips og tilleggsopplysninger om hvordan vi skal forstå barna våre bedre, og stimulere dem på riktig måte, sier astrolog Heidi Horpestad.

– Men vi er ulike som personer. At to personer er født samme sted til samme tid, betyr bare at de er påvirket av de samme energiene – så kan den samme energien brukes på ulike måter, sier hun.

Familiehoroskop
Når Horpestad lager fødselshoroskop til barn, ser hun også på foreldrenes fødselsdato.

– Det gir et bilde av samspillet og relasjonen mellom barnet og foreldrene, og kan være et verktøy for å forstå barnet og deg selv bedre, sier hun.

På samme måten kan hun se på relasjonene innad i en familie, et slags familiehoroskop, som kan gi en pekepinn på hvilke styrker og utfordringer man har.

– Et fødselshoroskop sier mye om hvem man er som person; talenter, kvaliteter, muligheter og utfordringer både på jobb og privat. Et årshoroskop gjelder fra fødselsdag til fødselsdag, og fokuserer på tema som er viktige det året. Parhoroskop og foreldre/barn-horoskop er også vanlige forespørsler. Faddere bruker gjerne fødselshoroskop som dåpspresang, foreldre som konfirmasjonspresang for å “runde av oppdragelsen”, sier astrolog Gisle Henden, leder av Astrologiskolen Herkules.

Det finnes 12 stjernetegn. Astrologiskolen Herkules beskriver dem slik:

De tolv astrologiske stjernetegn beskriver menneskets utvikling og vekst. De beskriver selve evolusjonen.

Det første tegnet væren er knyttet til tallet 1, til enhet og til selve livets begynnelse. Dette er vår mentale kraft.

Det andre tegnet tyren er knyttet til tallet 2, til dualitet og til kvalitet. Det er vår astrale kraft, dvs. våre følelser, drifter og begjær.

Det tredje tegnet tvillingen er knyttet til tallet 3 og til selve treenigheten. Dette er vårt eterlegeme, dvs. våre chakra.

Det fjerde tegnet krepsen er knyttet til tallet 4 og til selve inkarnasjonen, eller med andre ord det å ta bolig i en fysisk kropp.

Det femte tegnet løven er knyttet til tallet 5 og representerer vår personlighet, som integrerer de foregående fire tegn.

Tallet seks og det sjette tegnet jomfruen, styrker besjelingen av personligheten gjennom å rense tankene, følselsene og kroppen vår.

De resterende seks tegn er høyere oktaver av de første seks. Det betyr at vær og vekt er to sider av samme sak. Tyr og skorpion, tvilling og skytt, kreps og steinbukk , og løve og vannmann og jomfru og fisk.

De siste seks tegn representerer på en måte vårt høyere selv og de første seks vårt lavere selv, eller personlighet.

– Kunnskap om sitt motsatte tegn er viktig å tilegne seg – det er egenskaper i det motsatte man vil ha utbytte av å integrere i seg selv, sier Gisle Henden.

De tolv tegnene tilhører elementet ild, jord, vann eller luft:

Ild: Energi, entusiasme, intuisjon, den ildfulle kolerikeren. Vær, Løve og Skytte.

Jord: Praktisk sans, forsiktighet, stabilitet, den jordnære melankolikeren. Tyr, Jomfru og Steinbukk.

Vann: Følelser, inntrykksvarhet, mottakelighet, den avslappede og følsomme flegmatikeren. Kreps, Skorpion og Fisk.

Luft: Tanker, ideer og inspirasjon, idealisme, renhet og klarhet, den optimistiske sangvinikeren. Tvilling, Vekt og Vannmann.

Les om stjernetegnene:

Væren (21. mars til 20. april)

Tyren (21. april til 20. mai)

Tvillingen (21.mai til 21. juni)

Krepsen (22. juni til 22. juli)

Løven (23. juli til 23. august)

Jomfruen (23. august til 23. september)

Vekten (24. september til 23. oktober)

Skorpionen (24. oktober til 22. november)

Skytten (23. november til 21. desember)

Steinbukken (22. desember til 19. januar)

Vannmannen (20. januar til 19. februar)

Fisken (20. februar til 20. mars)

Sammen med astrologene Heidi Horpestad og Gisle Henden har vi satt sammen informasjon om hvert tegn, og hvordan de er som barn. Er du nysgjerrig på mer informasjon om tegnene, eller et detaljert fødselshoroskop, kan du besøke deres hjemmesider: Astrologiskolen Herkules

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: