BabyHoroskopDette sier stjernene om ditt barn!

Dette sier stjernene om ditt barn!

Bor det en liten løve i magen? Eller kanskje en kreps eller skytte? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Maren Eriksen 33377
Fødselsdagen er stor og viktig både for barnet og familien, men datoen sier også mye om barnets personlighet, styrker og svakheter.

– Et horoskop er et stjernekart over stjernenes posisjon på tidspunktet en person ble født. Vi astrologer har laget disse tolv stjernetegnene for å lettere gi en pekepinn for hva som kjennetegner mennesker født i de forskjellige tegnene, forklarer astrolog Henning Hai Lee Yang.

Dette er de tolv stjernetegnene: væren, tyren, tvillingene, krepsen, løven, jomfruen, vekten, skorpionen, skytten, steinbukken, vannmannen og fiskene.

Henning Hai Lee Yang. Foto: privat– Ved å studere og analysere dette stjernekartet, kan man komme frem til personens livsløp. Vi astrologer mener at planetenes bevegelser påvirker livet, og dermed blir horoskopet et viktig verktøy for å se ens livsterreng og utvikling, forklarer Yang.

Et personlig horoskop med håndanalyse skal ifølge Yang ha 99,99 prosent treffsikkerhet.

Kjønn kan virke inn
Når Yang og andre astrologer skal sette opp det de kaller vestlige horoskoper, passer de på at de er kjønnsnøytrale. Det fordi likestillingen står så sterkt i vestlige land. I det kinesiske systemet er det derimot veldig nøye om det lages til gutter eller jenter. Men der bruker man også en annen inndeling med dyr. For eksempel er 2022 tigerens år, og 2023 er harens år.

Stjernetegn i familien
Er man født helt i begynnelsen eller slutten av et stjernetegn, påvirkes man av begge tegnene i ulik grad. Men er man akkurat på skillet, er det det begynnende tegnet som teller mest.

– Man vil gjenkjenne en viss likhet mellom mennesker født i samme tegn, enten de er i familie med hverandre eller ikke. Men for å se mer av forskjellene og likhetene, må man gå mer i dybden i horoskopet til den enkelte, sier Yang.

Noen stjernetegn er mer kompatible enn andre, både i kjærligheten, vennskap og i forholdet mellom foreldre og barn.

– Det er naturlig å tro at noen foreldre har det meget godt med sine barn fordi de rett og slett passer sammen stjernetegnmessig. I andre tilfeller vil det være motsatt. Det som er morsomt, er at vi kinesere passer på å føde barna våre i det riktige dyretegnet i forhold til oss selv, altså et tegn som er kompatibelt, sier Yang.

Fellestrekk for så mange mennesker?
Skeptikere har alltid hevdet at det er umulig å si noe om enkeltmennesker basert på en inndeling av tolv ulike personlighetstyper, og at det finnes noe alle kan kjenne seg igjen i i ethvert stjernetegn. Det er ikke Yang enig i.

– Jeg tror ikke det. Jeg er tvilling, og deler fremtredende trekk med andre tvillinger, for eksempel at vi liker å kommunisere og har det gøy med det vi gjør. Andre tegn, for eksempel Steinbukker, vil alltid være gravalvorlig når de gjør noe. Barn og voksne innen samme tegn vil alltid ha sammenfallende måter å oppføre seg på, sier han.

Yang forteller at han har vært opptatt av stjernene siden han ble født. Han er tvilling, men også okse i det kinesiske systemet. Det skal gjøre ham til en skikkelig nysgjerrigper og en handlingens mann. Han er i stor grad selvlært innen astrologi, men har også fått mye fra sin far.

Ingen stjernetegn er bedre enn andre
Siden det til dels er mulig å planlegge graviditeter, og dermed barns fødselstidspunkt, er det jo spennende å tenke på om det er noe tidspunkt som er bedre enn andre å bli født på. Tidligere ble flest barn født på våren, mens det nå er sommerbarn som topper statistikken. Men er det bedre å være kreps enn for eksempel skytte?

– Nei, jeg tror ikke det. Alle har sine sterke rider. Alle som er født inn i denne verden har mange talenter som kan komme til nytte. Det er ingenting som går til spille, avslutter Yang.

Spent på om beskrivelsen av stjernetegnet passer til barna dine? Ta en titt da vel!

Væren (21. mars til 20. april)

Tyren (21. april til 21. mai)

Tvillingene (22. mai til 20. juni)

Krepsen (21. juni til 22. juli)

Løven (23. juli til 22. august)

Jomfruen (23. august til 22. september)

Vekten (23. september til 23. oktober)

Skorpionen (24. oktober til 21. november)

Skytten (22. november til 21. desember)

Steinbukken (22. desember til 19. januar)

Vannmannen (20. januar til 18. februar)

Fiskene (19. februar til 20. mars)

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: