Fiskebarnet er et eventyrbarn, som gjerne drømmer seg vekk. Ikke sjelden går drøm og virkelighet litt i surr for dem. Skjemavelde og faste rutiner er ikke noe for en fisk; liten eller stor.

Sist oppdatert: 18. oktober 2010

Fra ca. 20. februar til 20. mars
Bevegelig vanntegn.

FARGE: Lavendel
TEMPERAMENT: Flegmatisk
TYPE: Feminin og introvert (innadvendt)
UKEDAG: Torsdag

KJENTE PERSONER: Albert Einstein, George Washington, Osama bin Laden, Evert Taube, Henrik Ibsen, Mikhail Gorbatsjov, Elizabeth Taylor, Antonio Vivaldi, Harry Belafonte, Michelangelo, Kurt Cobain

STIKKORD: Selvoppofrende, hengiven, intuitiv, medfølende, kunstnerisk. Kan være melankolsk, selvdestruktiv, spille martyr, flykte fra virkeligheten.

Fiskene er drømmere, som liker å flykte fra hverdagen. De flykter gjerne inn i musikk, dans eller kunst. Fiskene er forståelsesfull og medfølende, inntil det selvutslettende – de lever seg sånn inn i andres problemer at de kan oppleve dem som sine egne.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av jomfruen kan fisken lære organisering og planlegging, og evnen til å delta i det praktiske livet.

Dette sier astrolog Heidi Horpestad om fiskebarna:
Fiskebarna er følsomme, og er som svamper i forhold til stemninger og følelser. De kan ha lett for å leve seg for mye inn i andres følelser, og lar andres ting gå innpå seg – nesten som det er det selv det angår. Fiskebarna er empatiske og medfølende av natur, og det er viktig at de voksne ikke skyver sine bekymringer over på dem.

Grensesetting er vanskelig for fiskebarn. Alle barn trenger trygghet og kjærlighet, men for fiskene er dette spesielt viktig.

Fiskebarna er dagdrømmere, og kan ha problemer med å skille fantasi og virkelighet. Man må av og til påpeke virkeligheten for dem.

Dans og musikk passer godt for fiskebarna – de har god rytme. Kreative ting som tegning og maling ligger også for dem.

Fiskebarna har i perioder behov for å trekke seg tilbake – de trenger av og til å få være i sin egen verden.

KILDER: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolen Herkules, Wikipedia

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelVannmannen
Neste artikkelVæren
DEL