«Hvor kommer jeg fra? Hvordan lagde dere meg? Hvordan kom jeg ut av magen?" Tema for denne episoden er hvordan og hvorfor en bør snakke med barn om sex.

Sist oppdatert: 6. april 2016

Har du snakket med ungen din om sex? Har du forklart akkurat hvordan det foregår? Har du fortalt at det også er noe vi voksne driver med fordi det er hyggelig (jepp, det gjør vi)? Har du forklart barnet ditt at den kroppen vi har er vår og bare vår, og at ingen andre skal få ta på den hvis vi ikke vil det selv? Har du forklart at andres kropper er deres, og ikke noe vi kan ta på hvis vi ikke får lov?

Når du snakker med ungen din om sex, forebygger du seksuelle overgrep. Du gjør dem tryggere på seg selv, og sin egen seksualitet. Barn som vokser opp med åpne foreldre som prater med dem om sex, debuterer senere selv (!), beskytter seg oftere (!) og er sjeldnere ruset (!) når de har sex. Bare fordi de har åpne foreldre!!I denne ukas episode av «Foreldrerådet» handler det om nettopp dette, «Hvordan prate med barn om sex?». Programleder Thea Klingenberg har fått besøk av barnevernspedagog og sexolog Thomas Winther.

Hva synes du om artikkelen?