PrøverKosthold og livsstilSol øker menns fertilitet

Sol øker menns fertilitet

Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Av Babyverden 797 Sist oppdatert 24.06.09
En australsk studie viser at litt solskinn kan gjøre menn mer fertile. Ti solskinnsminutter hver dag kan være nok for å få fart på spermiene. Studien viser nemlig at nesten en tredjedel av menn med fertilitetsproblemer har D-vitaminmangel. Ut i solen!

For D-vitaminer får vi blant annet gjennom solskinn. Tidligere studier har vist at D-vitaminer er viktig for en sunn graviditet. Nå peker altså de seneste funnene på en positiv effekt også for mannens sperma.

Anne Clark, fertilitetsekspert, sier til svenske Aftonbladet at bare ti minutter i solen hver dag er nok. Hun foreslår at menn med innendørsjobber skal ta en kaffepause utendørs midt på dagen – med opprullede skjorteermer.

Også andre livsstilsendringer kan gi positiv effekt på spermiene. For eksempel å slutte å røyke, gå ned i vekt og minske på kaffe og alkohol.


Økte sædkvaliteten
105 menn deltok i den australske studien, og tok multivitaminer, antioksidanter og en dose frisk luft hver dag i mellom to og tre måneder. Testene etterpå viste en klar forbedring hos spermiene.

Resultatet: 31 menn gjorde sine kjære gravide like etterpå.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: