Enten man ammer eller ikke - flasker kan være gode å ha. Hva når babyen ikke vil  ta flaske? Helsesøster Elin svarer

Sist oppdatert: 19. august 2011

Spørsmål fra en mamma:

Hei)! Gutten min er nå blitt 8 mnd, og han er en skikkelig puppegutt. Om mindre ennn en mnd skal jeg begynne å jobbe igjen to dager i uka mens far skal være hjemme i pappapermisjon, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har prøvd smukker, flere forskjellige flasketyper og kopper, men han nekter:(Han får vann på flaske/kopp hver dag og han viser interesse, men han vil rett og slett ikke suge på den. Når det gjelder melk så har jeg prøvd både MM og MME på flaske, men han begynner bare å skrike for dette vil han rett og slett ikke ha noe av!

Far har også prøvd, men til ingen nytte. Til og med på natta våkner han fortsatt 2-3ganger og det er ingenting annet enn pupp som roer han ned… Selv om han får nok fast føde og melk på dagtid. Jeg vet at jeg har rett på to timers ammefri hver dag på jobb, men det kan til tider bli vanskelig i min jobb. Så har du noen gode råd til meg? Jeg har prøvd lenge, og føler jeg har prøvd alt, men jeg ser ingen fremskritt…

 

Helsesøster Elin svarer:

Hei!  Jeg skjønner godt at du er bekymret for hvordan det skal gå når du begynner å jobbe, men prøv likevel å tenke at dette kommer til å gå bra. Dette er noe alle foreldre og barn må igjenonm i en overgangsfase. Gutten din kan nok ikke tenke seg noe annet enn pupp og morsmelk, da det er det beste han vet. Når han ser deg, forventer han også å få morsmelk. Jeg tror fortsatt at det er mulig å opprettholde ammingen etter at du er begynt på jobb.

Dersom du kan få gitt han før og etter jobb, er det ikke så mye væske han vil trenge i tillegg. Han vil sannsynligvis godta å drikke vann midt på dagen. Mitt råd er å la ham begynne direkte på kopp. Dette fikser de fleste barn i løpet av kort tid. Er det vanskelig for ham å få ham til å suge av drikkekoppen, kan du kanskje få fatt i en tutekopp med hull , som barnet ikke trenger å suge av.Håper dere finner ut av det og at tilbakevending til jobb vil gå fint.

Lykke til!

Hilsen Elin

 

Helsesøster Elin

Babyverdens jordmødre

Babyverdens leger

 

Hva synes du om artikkelen?