Vegger

Vegger

Vegger

På jakt etter et sjeldent navn til babyen din? Hva med å velge flotte Vegger? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 223 Sist oppdatert 09.09.21
Vegger er en variant av Vegeir. Vegeir er et nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av to deler. Ve- betyr både hellig sted og hjem. Delen -geir betyr spyd. Vegger er også i bruk som etternavn. Det kommer fra minst en av gårdene med dette navnet, særlig i Andebu (Vestfold), men kanskje også fra Hobøl (Øsfold). Betydningen er mest sannsynlig bratt bergvegg, som finnes ved disse gårdene.

Så populært er Vegger:

Bruk av navnet Vegger i Norge og andre land:

Vegeir, som var opphavet til Vegger, var brukt på Island på 800-900-tallet, og kom på nytt i bruk der fra 1960-tallet.

I Norge har varianter av Vegger vært brukt fra 1300-tallet, blant annet også som Vigger og Viger. Formen Vegeir kom i bruk på nytt fra 1930-tallet fordi navn ble hentet fram fra middelalderen.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Vegger som første eller eneste fornavn, og 8 Vegeir. I alt 22 hadde da Vegger som etternavn.

Derfor fungerer Vegger godt nå:

Vegger kan bli brukt fordi det har nordisk opphav og tradisjon. Guttenavn som ender på -er er også mye brukt på 2000-tallet, slik som Aleksander, Sander, Kristoffer, Jesper, Oliver, Kasper, Leander og Helmer.

Selv om Vegger kanskje bare er i bruk som etternavn nå, kan det bli godkjent som fornavn fordi det har vært brukt som fornavn tidligere.

Varianter av Vegger:

Vegeir, Vigeir, Viger, Vigger

Slik uttales Vegger

VEGG-er

Navn i samme sjanger som Vegger

Angeir, Angerd, Annegrete, Begard, Borger, Eggert, Egmund, Engeline, Figen, Frigg, Geirunn, Gelius, Gerdur, Gertruda, Gregg, Gregorius, Hildegerd, Ingegjerd, Inggard, Inggerd, Ingrida, Maggi, Maggy, Norunn, Sigga, Torsten, Trygg, Trygge, Vigger, Wegard, Åsine

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: