Thorgeir

Thorgeir

Thorgeir

Skrivemåten Thorgeir er langt mindre brukt enn Torgeir, men begge navnene er sjeldne i bruk til barn nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 373 Sist oppdatert 02.05.19
Thorgeir er et gammelt nordisk navn fra middelalderen. Thorgeir er satt sammen av navnet på den gamle nordiske guden Tor og av geir, som betydde spyd. Navnet på guden Tor betyr dundre og tordne.

Så populært er Thorgeir:

67 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Thorgeir i Norge og andre land:

Varianter av Thorgeir var mye brukt fra middelalderen fram til 1800-tallet, stort sett i dialektformer, som Terje, Torje, Tarje, Tarjei og flere. Skriftform har ofte vært Torger, fra dansk.

Formen Torgeir kom i bruk fra tidlig på 1900-tallet, og var særlig brukt mellom 1945 og 1980, med en topp rundt 1965. Alt dette var i en tid da navneformer som lignet de opphavlige navnene i middelalderen ble tatt i bruk og ofte ble populære. Den beste plasseringen for Torgeir var 91. plass for perioden 1965 til 1969. Bruken har falt etter det. Formen Thorgeir er langt mindre brukt enn Torgeir.

Thorgeir er ikke å finne på topplistene i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Thorgeir godt nå:

Thorgeir blir trolig helst brukt fordi det er et navn som ble brukt blant annet tidlig på 1900-tallet. Det er en tid som navn på 2000-tallet ofte blir hentet fra. Dessuten legger noen foreldre vekt på å hente gammelt norsk navn fra middelalderen, og da passer dette navnet.

Varianter av Thorgeir:

Tarje, Tarjei, Terje, Torgeir, Torger, Torje, Torjer

Slik uttales Thorgeir

TORR-gæjr

Navn i samme sjanger som Thorgeir

Adelin, Adriane, Asborg, Bergitte, Dexter, Donald, Edvald, Egill, Eina, Erick, Gullbjørg, Gustas, Hallbjørg, Heike, Ingerd, Jensine, Joris, Krista, Louie, Mariken, Marissa, Marlyn, Moritz, Mårten, Odne, Olliver, Priscilla, Ricky, Sandrine, Saule, Shane, Sigvard, Solvei, Thone, Thorill, Yngvil

Du kjenner Thorgeir fra:

Jazzmusiker Thorgeir Stubø

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: