Jolene

Jolene

Jolene

Jolene er mer kjent i varianten Joline. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 619 Sist oppdatert 23.01.20
Jolene ble laget i USA tidlig i 1940-årene, av Jo og endingen -lene. Jo er kortform av flere navn som begynner med Jo, i dette tilfellet helst fra Johanna, men Jo kan også være fra blant annet Josephine. Johanna, og Johanne, er jentevarianter av guttenavnet Johannes. Johannes er et bibelsk navn med hebraisk bakgrunn og betyr Gud er nådig (Gud tilgir). Josephine, og Josefine, er laget av guttenavnet Joseph/Josef. Josef er kjent fra Bibelen, som mannen til Maria, moren til Jesus. Josef betyr Gud vil øke, altså at Gud vil gi ham mange barn og mange etterkommere. Endingen -lene fins i mange navn, og det er dessuten eget navn, ofte som kortform av Helene og Magdalene. Helene er et gresk navn som betyr strålende eller skinnende. Magdalene, og Magdalena, er et navn kjent fra Maria Magdalena i Det nye testamentet, som hadde det som kallenavn. Det betyr en kvinne fra byen Magdala, som betyr stor eller tårn.

Så populært er Jolene:

9 personer har dette navnet.
I 2022 var Jolene på 485. plass i Topp 1000 jentenavn i USA 2022.

Bruk av navnet Jolene i Norge og andre land:

Jolene har vært ubetydelig brukt i Norge. Ved inngangen til 2020 var det 6 jenter/kvinner med Jolene som første eller eneste fornavn.

I USA kom Jolene inn i topp 1000 i 1928. Navnet falt ut av listen i 1994, men kom inn igjen i 2010. I 2018 var Jolene på 455. plass.

Derfor fungerer Jolene godt nå:

Bruken av Jolene kan være inspirert av Dolly Partons sang «Jolene». Jolene har lyder som foreldre liker. Det har de stemte konsonantene j, l og n.

Bruken på 2000-tallet i Norge har inntil 2019 vært ubetydelig.

Varianter av Jolene:

Helene, Johanna, Johanne, Joleen, Jolena, Jolien, Jolina, Joline, Magdalena, Magdalene

Slik uttales Jolene

dschåo-LIIN

Navn i samme sjanger som Jolene

Aiyana, Clark, Gianna, Griffin, Hedley, Ivette, Jeanie, Jensen, Kashton, Kaylie, Landry, Luella, Marlie, Mathew, Mavis, Mayleen, Mulan, Nemo, Odessa, Olette, Precious, Preston, Rhiannon, Rolle, Sandrina, Serene, Sky, Skylar, Susy, Timmie, Uma, Vivie, Winny, Ysabel, Zelina

Du kjenner Jolene fra:

Sangen «Jolene» av Dolly Parton, skuespiller Jolene Anderson, forfatter Jolene Brighten, sanger og skuespiller Jolene O’Hara

Guttevariant(er) av Jolene:

Jo, Johan, Johannes, Jon

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Topp 1000 jentenavn i USA 2022
Topp 1000 jentenavn i USA 2021
Topp 1000 jentenavn USA 2020
Topp 1000 jentenavn USA 2019
Topp 1000 jentenavn USA 2018

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: