Joost

Joost

Joost

Joost er et nederlandsk navn.
Av Babyverden 445 Sist oppdatert 13.05.24
Joost er et nederlandsk guttenavn med to ulike opphav. Det er blant annet nederlandsk kortform av Jodocus, som har det blitt til fra det bretonske Judoc. Bretonsk er et keltisk språk i Bretagne vest i Frankrike. Navnet betyr erfare i kamp. Joost er også en form av Justus, som tilsvarer Just i Norge. Joost og Just er kortformer av det latinske navnet Justus som betyr rettferdig.

Så populært er Joost:

19 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Joost i Norge og andre land:

Joost er brukt i Norge siden 1600-tallet i familier med tysk og nederlandsk bakgrunn, mest i Bergen. I nyere tid har det helst kommet med nyere innvandring.

Den 01.01.2024 var det 19 gutter/menn med Joost som første eller eneste fornavn i Norge.

I Nederland har Joost og varianter mange hundre år gammel tradisjon, blant annet fra en helgen (ofte som Jost). Navnet var der særlig mye brukt fra rundt 1970 til rundt 2010, med sitt beste med 43. plass i 1978.

Derfor fungerer Joost godt nå:

Joost blir sannsynligvis helst brukt i familier med nederlandsk bakgrunn. Det kan også brukes som et gammelt tradisjonsnavn i Norge.

Varianter av Joost:

Jodocus, Jost, Judoc, Jusst, Just, Justin, Justino, Justinus, Justus

Slik uttales Joost

JÅÅST

JOOST

Navn i samme sjanger som Joost

Arooj, Boon, Costica, Dost, Eknoor, Foos, Foster, Fraidoon, Harnoor, Hertta, Jagroop, Janat, Joo, Jooa, Jood, Joona, Joonas, Joonatan, Kooper, Koos, Kostantin, Mamoon, Mansoora, Moonika, Most, Nanook, Nikoo, Nooh, Noorah, Ostoja, Roosa, Soroosh

Du kjenner Joost fra:

Sanger og låtskriver Joost Klein, kunstnere Joost Conijn og Joost Cornelisz. Droochsloot, skuespillere Joost Claes og Joost De Jong, musikkartister Joost Belinfante og Joost Botman, forfatter A. Joost Elffers, vlogger Joost Bouhof, politiker Joost Eerdmans

Jentevariant(er) av Joost:

Joostina, Joostine, Justa, Justina

 

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler om navn: