Hardin har flere opphav. Det har blitt til som guttenavn fra jentenavnet Hardine. Hardine er kortform av Bernhardine og Gerhardine. Her betyr delen -hard det same som hard og sterk, og -ine er opphavlig latinsk kvinnelig navneending. Hardin kan også være laget av -hard fra andre navn og kombinert med endingen -in som finnes i flere guttenavn, som Bertin og Gjertin. Det er en ending brukt for å markere guttenavn, med bakgrunn i latin. Hardin fins også som etternavn. Det har fransk og jødisk opphav. På fransk har det blitt til som variant av det engelske Harding, opphavlig laget av fornavn med hard som del, blant annet med tysk opphav. Det jødiske opphavet har ikke kjent betydning.

Sist oppdatert: 18. november 2021

Så populært er Hardin:

4 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Hardin i Norge og andre land:

Hardin kom i bruk i Norge fra sent på 1800-tallet. I 1910-folketellingen var det 2 menn med Hardin som fornavn, og noen få flere i 1920.

Siden Hardin er etternavn ble det forbudt som fornavn med navneloven fra 1923. Det har igjen vært tillatt fra rundt år 2000 fordi det har vært i bruk som fornavn tidligere.

Den 01.01.2021 var det 4 gutter/menn med Hardin som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Hardin godt nå:

Mange navn som var i brukt rundt år 1900, kommer igjen i bruk ut over 2000-tallet. Derfor kan det passe å hente fram Hardin igjen. Navnet har de mye brukte stemte konsonantene r og n.

Varianter av Hardin:

Bernhard, Gerhard, Harder

Slik uttales Hardin

HAR-din

HARD-in, der RD ofte blir uttalt som én lyd i Trøndelag og i deler av Nord-Norge, som for ordet «verden» i det samme området

Navn i samme sjanger som Hardin

Adinah, Agnhild, Andina, Bethan, Charin, Charl, Didrick, Erdis, Falkvard, Gerdi, Gerhardt, Gunvard, Haavald, Hagbard, Hard, Hariette, Harjot, Harman, Harrieth, Harriett, Hartly, Hartløv, Jard, Jardtrud, Johakim, Leard, Lenhard, Melodina, Noordin, Sharlene, Sharlyn, Tharan, Zacharia

Du kjenner Hardin fra:

Karakteren Hardin Scott i «After»-filmene, musikkgruppe «The Hardin Draw», skuespiller Melora Hardin

Jentevariant(er) av Hardin:

Bernhardine, Gernardine, Hardine

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBrynje
Neste artikkelKarolus
DEL