Brook er fornavn for begge kjønn. Det kommer fra det engelske etternavnet og stedsnavnet Brook som betyr bekk og elv, på samme måten som for Brooke, med e.

Sist oppdatert: 24. juni 2022

Så populært er Brook:

7 gutter og 0 jenter har dette navnet.

Bruk av navnet Brook i Norge og andre land:

I Norge har Brook særlig kommet i bruk som fornavn fra rundt år 2000.

Den 01.01.2022 var det 7 gutter/menn med Brook som første eller eneste fornavn, og under 4 eller ingen jenter/kvinner. Brooke, med e, var derimot helst brukt for jenter/kvinner. I alt 10 hadde Brook som etternavn i Norge.

I USA var Brook inne blant tusen på topp for jenter fra 1972 til 2001, og 2003, med 503. plass i 1980 som det beste. For gutter var det blant tusen på topp fra 1961 til 1980, med 668. plass i 1961 som det beste. Der er Brooke for jenter klart mer brukt.

Derfor fungerer Brook godt nå:

Brook blir trolig først og fremst tatt i bruk med inspirasjon fra mediene. Det kan også hjelpe til at det er et ord for noe i naturen.

Varianter av Brook:

Brooke, Brooks

Slik uttales Brook

BROK, på britisk engelsk

BROOK, på britisk engelsk, mer folkelig

Navn i samme sjanger som Brook

Ambrose, Aston, Bradford, Brendan, Bria, Brianne, Briar, Brice, Bridger, Bridget, Briggs, Brinley, Bristol, Britney, Bronwen, Bronwyn, Brooklynn, Bruce, Brynlee, Brynleigh, Brynn, Bryony, Buster, Carolyne, Eros, Ezequiel, Fabrice, Koby, Letizia, Moon, Petunia, Willa, Woody

Du kjenner Brook fra:

Karakteren Brook i mangaserien «One Piece», basketballspiller Brook Lopez, kunstner Brook Andrew, sanger og låtskriver Brook Benton, regissør og stemmeskuespiller Brook Chalmers, baseballspiller Brook Jacoby, skuespiller Brook Kerr, modell Brook Power

Jentevariant(er) av Brook:

Brooke, Brooks

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAmedeo
Neste artikkelDiane
DEL