Synes du det er vanskelig å finne navn til barnet ditt? Nå kan det bli litt enklere. Med Babyverdens navneverktøy kan du søke etter navn ut fra dine kriterier, og lese beskrivelse av mange av dine drømmenavn!

Sist oppdatert: 8. april 2019

Du finner Babyverdens navneverktøy her!

Du velger selv om du ønsker å se søkeresultatet som sky eller liste. Du kan veksle mellom de to metodene under søkefeltet.

Det er mange måter å gå fram for å finne det perfekte navnet – også i Babyverdens navneverktøy. Her er noen av metodene du kan bruke:

Søk på navnet

Vet du allerede hvilke navn du liker, kan du søke direkte på navnet i søkefeltet. Det finnes omtaler av over 1000 navn, og nye legges til hele tiden. I omtalene av navnene finnes også ulike former av navnet, variant for motsatt kjønn der det finnes, og navn i samme sjanger. Dermed kan du også bli tipset om andre navn du kanskje faller for.

Søkeresultat Herman

Søk på deler av navnet

Vet du at navnet skal begynne på A, inneholder en m eller slutte på -rik? Du kan søke på deler av navnet ved å legge til * i søket ditt. Skriver du A* vil du få opp navn som begynner på A. Søker du på *rik får du navn som slutter på -rik. Søker du på *m* får du opp navn som inneholder M.

Søkeresultat Wil*

Søk ut fra bestemte kriterier

Her har vi forhåndsdefinert en del kriterier vi vet at mange søker etter. For eksempel om det er et bibelsk navn, et naturnavn, et kort eller langt navn, om navnet er mye brukt eller sjeldent, om det inneholder bokstaven r som kan gi ulik uttale i ulike dialekter, og mange andre kriterier.

Søkeresultat klassiske navn + vanlige navn

Hva avgjør søkeresultatet?

Navnene i søkeresultatet ditt er de som passer kriteriene du har satt best. Med mindre du velger sjeldne navn, vil navnene i listen også vise de mest brukte først. Dette er basert både på navnestatistikk de siste årene, og bruk i befolkningen generelt.

Lag egne navnelister over dine favorittnavn

Ønsker du å lage en liste over favorittnavnene, kan du gjøre det. Funksjonen er knyttet til din bruker, så du må logge inn på Babyverden for å lagre listen din. Som medlem har du innlogging, og det er den samme du bruker i appen Gravid og barn. Du logger deg inn øverst i høyre hjørne. Når du er inne på et navn, vil det dukke opp en boks i nedre høyre hjørne, som viser hvilke navn du har i listen din. Ved å klikke øverst på navnelisten din, vil du komme til en side som viser hele listen din, og du kan redigere på rekkefølgen. Dermed blir jobben med å velge navn litt enklere!

Min navneliste

Min navneliste

Har vi ikke omtale av dine favorittnavn?

De kommer! Vi har skrevet omtale av mange navn allerede, men jobber iherdig med å få på plass mange flere. Dermed kan det ha dukket opp nye omtaler til neste gang du er innom. Er det noen spesielle du virkelig ønsker omtale av snart, kan du tipse oss på babyverden@sandviks.com så kan vi se om vi kan prioritere nettopp det navnet i jobben vår videre. Et annet tips kan være å sjekke andre skrivemåter av navnet. Kanskje vi har skrevet om dem allerede?

Du finner Babyverdens navneverktøy her!

Hva synes du om artikkelen?