Synes du det er vanskelig å finne navn til barnet ditt? Nå kan det bli litt enklere. Med Babyverdens navneverktøy kan du søke etter navn ut fra dine kriterier, lage egne navnelister og lese beskrivelse av mange av dine drømmenavn!

Sist oppdatert: 23. juni 2021

Du finner Babyverdens navneverktøy her!

Du velger selv om du ønsker å se søkeresultatet som sky eller liste. Du kan veksle mellom de to metodene under søkefeltet.

Vi legger hele tiden til navn som har omtale. Foreløpig er det rundt 3500. Hvilke det er kan du se på lenken under, eller ved å klikke på navnet i søkeresultatet.

Det er mange måter å gå fram for å finne det perfekte navnet – også i Babyverdens navneverktøy. Her er noen av metodene du kan bruke:

Søk på navnet

Vet du allerede hvilke navn du liker, kan du søke direkte på navnet i søkefeltet. Det finnes omtaler av over 1000 navn, og nye legges til hele tiden. I omtalene av navnene finnes også ulike former av navnet, variant for motsatt kjønn der det finnes, og navn i samme sjanger. Dermed kan du også bli tipset om andre navn du kanskje faller for.

Søk på deler av navnet

Vet du at navnet skal begynne på A, inneholder en m eller slutte på -rik? Du kan søke på deler av navnet ved å legge til * i søket ditt. Skriver du A* vil du få opp navn som begynner på A. Søker du på *rik får du navn som slutter på -rik. Søker du på *m* får du opp navn som inneholder M.

Søk ut fra bestemte kriterier

Her har vi forhåndsdefinert en del kriterier vi vet at mange søker etter. For eksempel om det er et bibelsk navn, et naturnavn, et kort eller langt navn, om navnet er mye brukt eller sjeldent, om det inneholder bokstaven r som kan gi ulik uttale i ulike dialekter, og mange andre kriterier.

Hva avgjør søkeresultatet?

Navnene i søkeresultatet ditt er de som passer kriteriene du har satt best. Med mindre du velger sjeldne navn, vil navnene i listen også vise de mest brukte først. Øverst kan du selv velge om du vil ha resultatet etter popularitet de siste årene, alfabetisk eller etter hvor vanlige navnene er i den norske befolkningen nå.

Lag egne navnelister over dine favorittnavn

Ønsker du å lage en liste over favorittnavnene, kan du gjøre det – enten i Babyverden-appen eller på nettstedet. Funksjonen er knyttet til din bruker, så du må logge inn på Babyverden for å lagre listen din. Som medlem har du innlogging, og det er den samme du bruker i Babyverden-appen. Du logger deg inn øverst i høyre hjørne. Når du er inne på et navn, vil det dukke opp en boks i nedre høyre hjørne, som viser hvilke navn du har i listen din. Ved å klikke øverst på navnelisten din, vil du komme til en side som viser hele listen din, og du kan redigere på rekkefølgen. Dermed blir jobben med å velge navn litt enklere!

I Babyverden-appen kan du enkelt redigere i navnelisten din. Det kan du også gjøre på min side på Babyverden.

Les om navnet!

Mange av navnene kan du lese omtaler av også. Lær om betydning, opprinnelse, bruk i Norge og andre land, uttale, finn varianter av navnet og tips til andre navn i samme sjanger. Så hvis du for eksempel liker Mathias godt, men synes det er litt for vanlig, kan du lese om navnet og oppdage Matteus som langt færre i Norge har, eller sjeldne Tias som bare 40 personer har. Eller hva med Otis?

Har vi ikke omtale av dine favorittnavn?

De kommer! Vi har skrevet omtale av mange navn allerede, men jobber iherdig med å få på plass mange flere. Dermed kan det ha dukket opp nye omtaler til neste gang du er innom. Er det noen spesielle du virkelig ønsker omtale av snart, kan du tipse oss på babyverden@sandviks.com så kan vi se om vi kan prioritere nettopp det navnet i jobben vår videre. Et annet tips kan være å sjekke andre skrivemåter av navnet. Kanskje vi har skrevet om dem allerede?

Du finner Babyverdens navneverktøy her!

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?