NavnBabyverden har eget navneverktøy!

Babyverden har eget navneverktøy!

Skal Otis legges til i listen over favorittnavn? Eller kanskje Iman, Juliana eller Iben? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 7294 Sist oppdatert 16.02.23
Synes du det er vanskelig å finne navn til barnet ditt? Nå kan det bli litt enklere. Med Babyverdens navneverktøy kan du søke etter navn ut fra dine kriterier, lage egne navnelister og lese beskrivelse av mange av dine drømmenavn!

Du finner Babyverdens navneverktøy her!

Du velger selv om du ønsker å se søkeresultatet som liste eller sky. Du kan veksle mellom de to metodene over søkeresultatet.

Vi legger hele tiden til navn som har omtale. Foreløpig er det over 5700. Hvilke det er kan du se på lenken under, eller ved å klikke på navnet i søkeresultatet.

Det er mange måter å gå fram for å finne det perfekte navnet – også i Babyverdens navneverktøy. Her er noen av metodene du kan bruke:

Søk på navnet

Vet du allerede hvilke navn du liker, kan du søke direkte på navnet i søkefeltet. Det finnes omtaler av over 5000 navn, og nye legges til hele tiden. I omtalene av navnene finnes også ulike former av navnet, varianter for motsatt kjønn der det finnes, og navn i samme sjanger. Dermed kan du også bli tipset om andre navn du kanskje faller for.

Søk på deler av navnet

Vet du at navnet skal begynne på A, inneholder en m eller slutte på -rik? Du kan søke på navn som begynner med ønsket bokstav eller bokstaver, som inneholder disse, eller som slutter på en bestemt ending, for eksempel populære o eller rik.

Søk ut fra bestemte kriterier

Her har vi forhåndsdefinert en del kriterier vi vet at mange søker etter. For eksempel om det er et bibelsk navn, et naturnavn, et kort eller langt navn, om navnet er mye brukt eller sjeldent, om det inneholder bokstaven r som kan gi ulik uttale i ulike dialekter, og mange andre kriterier. Trykk på «Vis flere kategorier» for å se alle kriteriene du kan velge blant – det er mange!

Hva avgjør søkeresultatet?

Navnene i søkeresultatet ditt er de som passer kriteriene du har satt best. Med mindre du velger sjeldne navn, vil navnene i listen også vise de mest brukte først.

Lag egne navnelister over dine favorittnavn

Ønsker du å lage en liste over favorittnavnene, kan du gjøre det – enten i Babyverden-appen eller på nettstedet. Funksjonen er knyttet til din bruker, så du må logge inn på Babyverden for å lagre listen din. Som medlem har du innlogging, og det er den samme du bruker i Babyverden-appen. Du logger deg inn øverst i høyre hjørne. Når du er inne på et navn, vil det dukke opp knapper der du kan legge navnet til i navnelisten din eller se navnelisten din. I navnelisten din kan du redigere på rekkefølgen. Dermed blir jobben med å velge navn litt enklere!

I Babyverden-appen kan du enkelt redigere i navnelisten din. Det kan du også gjøre på min side på Babyverden.


Les om navnet!

Mange av navnene kan du lese omtaler av også. Lær om betydning, opprinnelse, bruk i Norge og andre land, uttale, finn varianter av navnet og tips til andre navn i samme sjanger. Så hvis du for eksempel liker Mathias godt, men synes det er litt for vanlig, kan du lese om navnet og oppdage Matteus som langt færre i Norge har, eller sjeldne Tias som bare 40 personer har. Eller hva med Otis?


Har vi ikke omtale av dine favorittnavn?

De kommer! Vi har skrevet omtale av mange navn allerede, men jobber iherdig med å få på plass mange flere. Dermed kan det ha dukket opp nye omtaler til neste gang du er innom. Er det noen spesielle du virkelig ønsker omtale av snart, kan du tipse oss på babyverden@sandviks.com så kan vi se om vi kan prioritere nettopp det navnet i jobben vår videre. Et annet tips kan være å sjekke andre skrivemåter av navnet. Kanskje vi har skrevet om dem allerede?

Du finner Babyverdens navneverktøy her!

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: