Asora, og Azora, er et jentenavn som kan ha mange opphav. Det blir helst regnet som jenteform av Asser og Asjer. Asser er et gammelt nordisk navn som betyr en som svarer. Navnet Asjer, skrevet Aser i Bibelen tidligere, fins i Bibelen og betyr lykkelig. Det kommer fra språket hebraisk. Asora ligner også på det gamle italienske kvinnenavnet Azzurra, uttalt med o på italiensk. Den utbredte skrivemåten med z i Norge, som Azora, kan være inspirert fra Italia. Også andre italienske navn nådde Norge da Asora ble brukt, slik som Bianca.

Så populært er Asora:

11 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Asora i Norge og andre land:

Asora og Azora ble brukt i Sverige og Norge på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. I 1910 var det 195 Asora, 95 Azora og 36 Assora.

Ved inngangen til 2019 het 11 jenter/kvinner Asora som første eller eneste fornavn i Norge, og 8 het Azora. I tillegg har mange flere Asora som andre fornavn. Det var 11 Sora og 17 Zora, som både kan være kortformer av Asora og ha annen bakgrunn.

Asora er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Asora godt nå:

Dersom Asora eller Azora blir brukt på 2000-tallet, kan det være fordi det er blant navn brukt rundt år 1900 og som nå kommer i bruk på nytt. Andre er Ella, Ebba og Nelly/Nellie.

Varianter av Asora:

Azora, Azzurra, Sora

Slik uttales Asora

a-SOO-ra

Navn i samme sjanger som Asora

Adar, Agri, Azeem, Benito, Davi, Devina, Dian, Fazil, Fikre, Fjola, Heleen, Henrick, Hevar, Jowan, Jørann, Kadira, Leny, Liesl, Lorentze, Mikkal, Mioara, Mirelle, Peri, Phillipa, Philomena, Rosmarie, Rutha, Råmund, Sira, Soliyana, Sorina, Tika, Tonni, Tracey, Tunde, Zarife, Zoila

Du kjenner Asora fra:

Anime-karakter Asora

Guttevariant(er) av Asora:

Aser, Asjer, Assar, Asser

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAzora
Neste artikkelAsia
DEL