Adventstiden er travel – ikke minst for mor og far. Hva med å unne dere noe ekstra i dagene før jul? Julekalender trenger slett ikke å være forbeholdt barna. Her er 20 julekalendre for voksne!

Er du litt misunnelig på ungene som hver morgen kan åpne en ny luke eller pakke? Nå finnes det mange ferdige julekalendre til voksne som kan kjøpes i butikk eller på nett. Men de morsomste lager du kanskje selv?

Overrask din kjære, bytt på å lage klar 12 overraskelser hver, eller lag til ei venninne. Det bestemmer du!

Første desember nærmer seg med stormskritt, så du begynner å få dårlig tid. Men om du skulle være litt sent ute, gjør det vel egentlig ikke noe å måtte åpne de første fire lukene/pakkene for å komme à jour?

Sjokoladekalender – også for voksne
Sjokoladekalender trenger ikke å være kjipe små figurer i en pappkalender kjøpt på Nille. Hva med 24 ulike typer sjokolade pent pakket inn? En sjokoladebit til dagen er det ikke mange som takker nei til. Her kan du velge hvor usunn du ønsker å være – skal det være små konfektbiter, biter av mørk sjokolade, eller en hel sjokoladebar hver dag?

En litt frekkere utgave av den tradisjonelle sjokoladekalenderen, men forbeholdt voksne, finnes også. Tør du?

Og du? Hvis du virkelig ønsker deg en Kinder-julekalender, er det lov for voksne óg!

Massasjekalender
God berøring frigjør endorfiner – nytelseshormoner som også får deg til å slappe av. Hva med 24 gavekort på massasje? Bytt på å gi eller motta, eller vær egoistisk. Etter en lang og hektisk dag kan det passe godt å løse inn fotmassasjegavekortet!

Kjærlighetskalender
Husbands and Wives har tatt sjokoladekalenderen ett hakk videre. Her er kalenderen til kjæresteparet. Hver dag er det ett sjokoladehjerte til hver, og en oppgave. Det kan være oppfordringer til å fortelle at dere elsker hverandre, men det kan også være gode samtalestartere.

Eventuelt kan du gi din kjære en kompliment hver dag, eller gi en liten lapp hver dag med en koselig hilsen. Ingenting er vel bedre enn å føle seg elsket?

Hudpleiekalender
Litt i samme gaten som sminkekalender, er hudpleiekalender. Det finnes for eksempel en hudpleiekalender med 24 ampuller med en sammensatt kur. Hvem ønsker vel ikke å se både fresh og ung ut til jul?

Sjekk gjerne om favorittproduktene dine finnes i egen kalender. Mange gjør som The body Shop og tilbyr en ferdig pakkekalender med hudpleieprodukter.

Kalender for te-elskeren
Nyter du å krype opp i sofaen under et pledd med en deilig kopp te? Da kan dette være den perfekte kalenderen for deg. Teposene vil også sette deg i julestemning, for hver pose holdes av en julefigur. En koselig måte å starte eller avrunde dagen på – i julemodus.

Datanerdens drømmekalender
Er han/hun (eller du) hektet på dataspill? Kanskje du kan gi julegaven på forskudd (data- eller tv-spillet han/hun ønsker seg), for eksempel med tillatelse til en times spilling hver kveld?

Tv-serie-kalender
Er det tv-serier du (og din kjære) ønsker deg til jul? Hva med å få den som kalender i stedet? Hvis ikke serien har 24 episoder, kan dere kanskje kjøpe inn flere sesonger eller flere tv-serier. Hva er vel så deilig som å se en episode sammen hver kveld i førjulstiden? Kvalitetstid med kjæresten er verdt å prioritere!

Bok-kalender
Synes du det er vanskelig å finne tid til å sette deg ned med en god bok og nyte freden mens regnet pisker mot vinduet eller snøen laver ned? Hva med å unne deg selv en bok-kalender? Ett kapittel av favorittboken hver dag?

Lyst på en mer sosial kalender? Hva med å lese høyt for hverandre fra en bok, eller lytte til en lydbok?

Opplevelseskalender
Det kan være vanskelig å finne tid til hverandre i førjulstiden. Men kanskje en julekalender kan være løsningen? Det trenger ikke å være kino- eller teaterbilletter bak hver luke. Variasjon kan være et nøkkelord. Hva liker dere å finne på sammen? Gå en tur? Spille et spill? Bake noe sammen, eller lage julekonfekt?

Blad-kalender
Her spiller naturligvis lommeboken inn. Men hva med å dele denne – annenhver dag får du et nytt blad/magasin du kan fordype deg i. Hvilke blader det er snakk om bestemmer dere selv – det kan være alt fra interiørmagasiner til julehefter.

Julekalender med klær
Hvem drømmer vel ikke om 24 nye plagg til klesskapet? Her er naturligvis lommeboken en avgjørende faktor. Men det trenger jo ikke å være så fryktelig dyrt. Kanskje gjemmer juleantrekket seg bak en av lukene?

Alternativt kan du ty til humor og gi bort en sokkekalender. Kjøp 12 ulike par sokker, og pakk inn én hver dag. Det er nok en klar fordel at mottakeren ser humoren i det…

Flax-kalender – med en vri?
Skrapeloddkalenderen har vært populær i mange år. Og mange sverger nok til den samme i år også. Men alternativt kan du kjøpe inn egne Flax-lodd av ulike typer. Eller hva med en lottokupong i adventstiden? Selv om du ikke pleier å tippe resten av året. Ingen kan vel med hånden på hjertet si at noen ekstra millioner ikke hadde kommet godt med?

Stearinlyskalender
Vi har vel alle sett de store kubbelysene med tall på hvor man skal brenne ned noen millimetere hver dag. Da blir det gjerne en kortvarig kosestund som må passes nøye på. Plutselig har man jo brent lyset helt fram til neste søndag i advent! Men det finnes også egne lys med tall på – fra 1 til 24. Da er det bare å kose seg!

Gourmetkalender
Jul er synonymt med deilig julemat for mange av oss. Hva med å unne seg en deilig smaksopplevelse hver dag fram til julaften? Det finnes et utall av delikatesser å sette tennene i. Alt fra marmelader til olivenoljer, spekemat og ost. Denne passer kanskje best i kjøleskapet. Og er ment for å deles!

Julekalender med hint
Har du planer om å gi din kjære noe ekstra spesielt til jul i år? Hva med å fylle førjulstiden med hint og forventning? Er julegaven en ferie, kan du fylle kalenderen med hint som badehåndkle, solbriller, solkrem osv. om det er en tur til varmere strøk som er julegaven. Skal du gi bort et flott fotoapparat, kan hintene være minnebrikke, kameraveske, linsebeskytter osv. Du bestemmer selv hvor opplagte eller forsiktige hintene skal være.

24 luker med julestemning
Denne kan være helt gratis, eller så dyr dere bare vil. Men å sette av en liten stund sammen på kvelden, tenne stearinlys og høre på julemusikk, kan være en koselig måte å ha julekalender sammen på. Å pynte litt etter litt til jul, spise klementiner, drikke julebrus, pakke inn julegaver… Rett og slett det som får deg i stemning. For mange kommer julekvelden brått, uten at de egentlig rakk å kose seg. Kanskje er dette løsningen som passer for deg som sitter fast i tidsklemma?

App-kalender
Har dere nettbrett eller smarttelefon, er det mange spennende apper som finnes. Hva med å bytte på å laste ned ”dagens app” som du tror faller i smak hos din kjære? Det finnes et utall av morsomme apper dere sikkert vil like. Mange apper kan dere jo bruke sammen også – for eksempel spill.

24 flasker
Det er ikke uten grunn at mange setter stor pris på en julekalender av den drikkbare sorten. 24 ulike flasker øl faller gjerne i smak. Eventuelt kan du kjøpe inn flere av hver type av mottakerens favorittmerker.

En ”cocakoliker” vil helt sikkert sette pris på en bruskasse i julekalender. Kanskje er cola på glassflaske tingen? Andre bruselskere vil kanskje foretrekke på 24 flasker julebrus? Her går det også an å finne mange ulike sorter – og smake seg fram til favoritten!

Har du god råd og vinkjeller, er det jo også mulig å gå for 24 flasker vin. Å helle i seg en flaske vin hver kveld i adventstiden er kanskje ikke å anbefale, men til en vinkjenner med god lagringsplass vil nok dette være en vinner.

Det går også an å få kjøpt eller lage din egen snapskalender. Kanskje en whiskeykalender? 24 miniflasker av typen du får kjøpt på flyet er også en mulighet om du ønsker å variere litt mer. Igjen – det er ikke nødvendig å drikke opp innholdet samme dag som du åpner kalenderen. Men dette blir opp til mottakeren å avgjøre.

Sex-kalender
Her er det bare fantasien som setter grenser. Det kan være gavekort på tjenester, leketøy, sexy undertøy eller hva dere måtte ønske. Kondomeriet har også mange gode forslag.

En annen idé kan være 24 kondomer – gjerne ulike.

Et greit tips kan være å vente med å åpne kalenderen til ungene er i seng.

God gammeldags pakkekalender
Det kan ligge mye kjærlighet bak å lage en skikkelig pakkekalender til en du er glad i – eller være den som mottar den. Kjenner du kjæresten din godt – vet du hva han liker. 24 gaver valgt ut med omhu kan gi den aller beste julekalenderen. Kanskje får du innspill til innholdet fra de andre kalenderalternativene over?

Det går også an å kjøpe ferdige pakkekalendre.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?