Vanskelig å vite hva barnet ønsker seg til jul? Eller har du ingen aning om hva du selv skal gi i julegave til ditt eller andres barn? Her er julegavetips til babyen, ettåring, 2-3-åringen og 4-5-åringen.

Sist oppdatert: 9. oktober 2014

Julegaver kan være så mangt – fra leker til opplevelser, ting barnet trenger, klær eller penger på konto. De fleste barn får mange gaver, så et godt tips kan være å spre dem litt utover, og ikke vente med alle til sent på kvelden på julaften. Mange barn blir lett overtrøtte og overveldet over alle gavene.

Gir du barnet tid til å pakke opp, fryde seg over papir og pynt, og utforske innholdet blir det hele mye hyggeligere for alle sammen. Og orker ikke barnet å åpne alle gavene, kan kanskje noen vente til første juledag, eller mamma og pappa kan hjelpe til?

Her er mange gode aldersinndelte juleønsker:

Julegavetips til babyen
Selv om det er stor forskjell på en nyfødt baby, og en som nærmer seg ett år, er én ting sikkert – barnet kommer ikke til å forstå så veldig mye av sin første julefeiring. Og det er dere som foreldre som står for mesteparten av oppakkingen. Barneutstyr er dyrt, så kanskje det er gode ønsker?

Se alle 50 julegavetipsene her! 

Julegavetips til ettåringen
Det er noe magisk over å feire jul med ettåringen. Et godt tips er å bruke god tid på innpakningen – det er sannsynligvis den barnet synes er mest spennende. Bånd, sløyfer, esker og papir er kjempegøy! Men pass naturligvis godt på – og tenk sikkerhet for den lille utforskeren din!

Se alle julegavetipsene til ettåringen! 

Julegavetips til 2-3-åringen
Har du en toåring eller treåring i hus, og aner ikke hva du skal kjøpe – eller ønske – i julegave? Vi gir deg julegavetipsene!

70 tips til barnets ønskeliste! 

 Julegavetips til 4-5-åringen
Hva gir du til barnet som har alt? Det kan føles sånn når fireåringen eller femåringen din knapt har plass til alle lekene sine i skuffer og skap. Men noe må de jo få til jul.

Her er 80 tips til hva! 

Her er noen gode råd i forkant av julefeiringen:

24 tips til en vellykket julaften

Hold på leggerutinene i julen

Gi barnet gode juleopplevelser

Gi en kos til gamle tante Ruth!

Slik oppfatter små barn julen

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDette betyr statsbudsjettet for småbarnsfamilier
Neste artikkelOffer for mammakroppen
DEL