GravidVideo: Slik formes babyens ansikt

Video: Slik formes babyens ansikt

Verdens søteste lille ansikt. Tenk at det har vært formet i mange måneder før babyen kom til verden! Foto: iStock
Av Babyverden 7773

Har du noen gang lurt på hvorfor du har den furen mellom nesen og overleppen din? Vel - nå har forskere funnet ut at det er hele nøkkelen til hvordan ansiktet formes allerede sjette og tiende svangerskapsuke. La deg forbløffe av videoen under!

Det er helt utrolig å tenke på at det bittelille befruktede egget skal bli til et sprell levende lite menneske. På bare fire-fem uker formes babyens nydelige ansikt!

Se babyens utvikling tett på de første 12 ukene i vår fascinerende animasjon

Seks uker inn i svangerskapet er den lille bare rundt en halv centimeter stor og ligner mer på en reke enn et menneske. Men allerede da begynner ansiktet å ta form. Små sirkler dannes på siden av hodet – dette er øynene som formes. Ørene begynner sin tilværelse langt unna sin endelige plassering og det lille hjertet har bare slått i én uke!

En uke senere er babyen på størrelse med en bønne. Likevel formes en åpning hvor munnen formes, og det dukker opp to små nesebor.

Etter åtte ukers svangerskap, dukker det opp en antydning til nese, og ørene begynner å bli tydelige.

Den lille er ikke mer enn 2-3 cm lang når ansiktet tar mer form. Etter ni ukers svangerskap, flytter både ører og øyne seg nærmere sitt endelig bestemmelsessted. Inntil nå har øynene være litt merkelig plassert på hodet, og ørene var nærmere munnen.

Allerede åtte uker etter unnfangelsen, når du er ti uker gravid, er alle indre og ytre strukturer komplette. Det vil si at ganen formes, overleppen er ferdig utviklet og nesetippen blir synlig. Babyen har et gjenkjenbart ansikt!

Nå venter "bare" 30 ukers finpussing før du får se det nydelige ansiktet for første gang!

Les mer om babyens utvikling uke for uke i svangerskapet.

Du får et innblikk i hva som skjer inni livmoren din, men også hva som skjer med din kropp når barnet vokser i animasjonen Se barnet og magen vokse.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: