Er magen så oppblåst at du ser fødeklar ut allerede? Oppblåst mage er kanskje litt slitsomt men helt vanlig for gravide. Og faktisk er det slik at din trege fordøyelse er positiv for barnet ditt!

Mange gravide føler seg oppblåste og plages av treg mage. Hormonene østrogen og progesteron gjør den glatte muskulaturen i hele kroppen din slappere. Dette skjer også i fordøyelseskanalen. Derfor kan maten av og til passere langsommere gjennom systemet, og du føler deg oppblåst.

Dette er positivt for barnet ditt. Det langsomme tempoet fører nemlig til at næringsstoffene suges bedre opp fra blodet ditt og går videre til morkaken og til barnet. De slappe musklene i tarmveggen gir dårlig fart i bevegelsene som skyver maten videre. Suges det i tillegg opp mye vann under den langsomme passasjen i tykktarmen, vil avføringen din kunne bli hard og tørr.

Hvis du er plaget av treg mage, er det lurt å spise mye fiber for eksempel i form av grovt brød og frukt og grønnsaker. Husk også rikelig med drikke og mosjon. Drikker du vann slipper du unødige kalorier. Vann renser dessuten kroppen din for avfallsstoffer. Et godt råd: » Gå ikke forbi en kran uten at du stopper å drikker.»

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?